Rechterhand van Marine Le Pen: "Ik ben zelf homo maar tegen het homohuwelijk"Florian Philippot is de nummer twee van het Front National. Hij staat bekend als de strateeg achter Marine Le Pen. En hij is homo: "Ik ben zelf homo maar tegen het homohuwelijk", aldus de rijzende ster aan het Franse politieke firmament in een interview met De Standaard.

"Ik vind het huwelijk iets voor een man en een vrouw die een gezin stichten", aldus de 33-jarige Philippot, gevraagd naar zijn standpunt over het homohuwelijk. "Maar ik wil wel dat er betere samenlevingscontracten voor homo's komen. Onze partij is heel tolerant."

Voorts laat het FN-kopstuk zich ook uit over de Europese Unie: "Die is anti-nationaal en anti-democratisch. Europa zou gebaseerd moeten zijn op vrije en zelfstandige landen. Daarom hebben we een resolutie ingediend bij de Europese Commissie om de Europese Unie te ontbinden."

Voor- en tegenstanders zien Philippot als de man achter de successtrategie van Marine Le Pen. Dat het Front National de ene na de andere verkiezing goed scoorde, zou mede aan hem te danken zijn geweest.

Bron: De Standaard / de Morgen

Dit bericht is gepost op 30 May, 2015 en 1657 keer gelezen.Reageer op dit bericht: