Kans op afschaffing verbod openlijke homo leiders bij Boy Scouts of America.Gaat er eindelijk een einde komen aan het verbod op openlijke homo leiders bij de American Boy Scouts? Die kans zit er aan te komen. De hoofdleider van de Amerikaanse jongens jeugdbeweging roept alvast op een einde te maken aan de discriminatie.

Robert Gates, leider van de Boy Scouts of America zegt dat de jeugdbeweging niet langer de politieke en juridische veranderingen in het land kunnen negeren. Gates zei daarbij ook dat de Boy Scouts niet langer openlijke homo leiders kunnen weigeren. Een hele verandering van koers. Al vele jaren liggen de Boy Scouts onder vuur omwille van hun beleid. En nog maar sinds 2013 mogen jongeren onder de 18 jaar openlijk homo zijn bij de jeugdbeweging. Eerder werd dit verboden en wanneer het uit kwam dat een lid homo is werd hij uit de jeugdbeweging gezet. Daar was al jaren protest tegen.

Maar toen men in 2013 het beleid aanpaste was dit enkel bestemd voor minderjarigen. Meerderjarige Boy Scouts bleven verboden openlijk homo te zijn. Ook daar is sindsdien veel protest tegen. En misschien dat er nu een tijd is aangekomen dat de discriminatie volledig verdwijnt. Feit is alvast dat ondertussen veel plaatselijke groepen in gaan tegen het verbod op het toestaan van openlijke homo leiders. En nu ook een van de grote leiders achter de afschaffing van het verbod staat wordt de kans groter dat er een moment komt dat iedereen zichzelf kan zijn bij de American Boy Scouts. Gates deed geen aanbeveling aan de nationale raad van de jeugdbeweging maar onderstreepte het feit dat men niet langer de veranderingen kan tegen gaan. De veranderingen waarbij er steeds meer mensen van mening zijn dat ook holebi's gelijke rechten verdienen. En dat steeds meer mensen vinden dat ook openlijke homo meerderjarigen toegestaan moeten zijn in de jeugdbeweging. Het is alleen te hopen dat het nu weer geen jaren zal duren voor er iets veranderd.

Extra:
Holebi info bericht al sinds 2007 regelmatig over de Boy Scouts of America. Met in de begin jaren veel schrijnende verhalen. Gaande van een 16-jarige die uit de jeugdbeweging werd gezet omdat men ontdekte dat hij pas uit de kast gekomen was, tot het uit de groep zetten van kookmoeders omdat ze lesbisch zijn. Duizenden homo's zijn in de afgelopen jaren uit de jeugdbeweging gezet vanwege een conservatief discriminerend beleid. Pas sinds 2013 is er iets veranderd maar niet genoeg. Want nog steeds zijn niet alle jongens en mannen welkom bij de Boy Scouts. Maar er zijn de laatste jaren steeds meer groepen die het beleid negeren. Bij de American Girl Scouts is er nooit echt sprake geweest van een verbod op het openlijk lesbisch zijn. Althans het kwam nooit in het nieuws en het is dus ook niet duidelijk wat hun beleid was en is. Recent was er wel voor het eerst een locale groep die nu ook transgender meisjes verwelkomt.

Lees ook:
BOY SCOUTS GAAN IN OVERTREDING NA AANWERVING HOMO ALS LEIDER

holebi info eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 May, 2015 en 1791 keer gelezen.Reageer op dit bericht: