Premier van Luxemburg gaat in stilte trouwen met zijn Belgische vriend. - Update 15 Mei.In al stilte trouwt op 15 mei de Luxemburgse premier Xavier Bettell met zijn Belgische verloofde Gauthier Destenay. Het koppel is vijf jaar samen en sinds Luxemburg ook het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes stappen ook de premier en zijn vriend in het huwelijksbootje. Het huwelijk gaat door in het door het groen omsloten Domaine de la Gaichel, vlak bij de groothertogelijke hoofdstad. En er werd meteen al uitdrukkelijk gevraagd om geen foto's te maken. Ook de eigen familie en vrienden mogen geen kiekjes maken van het weldra gelukkige bruidspaar.

Het huwelijk wordt gezien als een wereldprimeur omdat het voor het eerst is dat een premier zijn vriend trouwt. Toch zal de pers niet zoveel aandacht schenken aan het huwelijk want de heren willen in alle rust, net zoals anderen, trouwen. De Luxemburgers die worden beschouwd als ultraconservatief liggen er eigenlijk niet van wakker en hebben er ook geen probleem mee dat hun premier voor de mannen is. De roddelpers speelt er natuurlijk wel op in waarbij men koppen hanteert als "Het huwelijk van de eeuw', waarbij de Luxemburg Privé het zelfs niet kon laten om de premier af te beelden in een witte trouwjurk.

UPDATE - 15 MEI 2015

Vandaag is de premier van Luxemburg gehuwd. Hiermee is hij de eerste regeringsleider in de EU die trouwde met iemand van hetzelfde geslacht. (foto kort na het huwelijk).
LEES OOK
TOEKOMSTIG PREMIER LUXEMBURG VROEG AAN ZIJN VRIEND OF HIJ REGERING MOCHT VORMEN (Nieuws uit 2013)

Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 09 May, 2015 en 2831 keer gelezen.Reageer op dit bericht: