Duitse Katholieke kerk milder tegenover holebi's en gescheiden hetero's.
De Rooms Katholieke kerk in Duitsland heeft zopas beslist meer relax te zijn over mensen die werkzaam zijn bij de kerk of een katholieke organisatie. Tot nu toe was het zo dat mensen die werkten voor een katholieke organisatie werden ontslagen wanneer men ontdekte dat ze of gescheiden of hertrouwd zijn, of een homo of lesbische relatie hebben.

Eind april werd er tijdens een bisschoppen bijeenkomst met twee derde een regel goedgekeurd die meer aansluiten bij de tijd van nu. Dat wil zeggen dat kerk medewerkers niet langer zullen worden ontslagen wanneer ze gescheiden zijn, of hertrouwd of in een homo of lesbische relatie zitten of gewoon holebi zijn.

Het burgerlijk huwelijk is na een echtscheiding in de toekomst enkel nog een ernstige schending van loyaliteit als dit gedrag in concrete omstandigheden zou kunnen leiden tot een verstoring binnen de gemeenschap van werknemers, of in de grotere professionele omgeving een verzwakking van de geloofwaardigheid van de kerk zou teweeg brengen. Hetzelfde geldt voor homo en lesbische relaties.

Pittig detail: om de conservatieven binnen de kerk rustig te houden is dit alles geen verplichting. En kan een bisdom er zelf voor kiezen of ze de nieuwe regels volgen of niet. Dit wil zeggen dat van de 27 bisdoms er sommige de nieuwe regel zullen aannemen en anderen niet.

holebi info eigen berichtgeving
copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 May, 2015 en 2172 keer gelezen.Reageer op dit bericht: