Pizza4Equality campagne levert 160.000 dollar op voor dakloze holebi & trans jongeren + video.Begin april kon je bij holebi info lezen over de Pizza4Equality campagne ten voordele van dakloze Amerikaanse homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren, in samenwerking met zangeres Cyndi Lauper, en opgestart na een campagne van mensen die geld storten aan een homofobisch koppel die eigenaars zijn van een pizzeria en weigeren holebi's te bedienen.

De Pizza4Equality heeft zopas ruim 160.000 dollar (ongeveer 6000 euro) ingezameld. Het geld gaat naar het True Colors Fund van zangeres Cyndi Lauper die alles integraal schenkt aan dakloze Amerikaanse homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren.

De Pizza4Equality campagne werd opgestart door Scott Wooledge geïnspireerd op het feit dat de eigenaars van Memories Pizza in Indiana lieten weten dat ze geen diensten willen aanbieden voor homohuwelijken. Na protesten tegen deze uitspraken sloot het restaurant de deuren. Kort daarna startte supporters van de homofobe pizzeria een campagne om geld in te zamelen om het restaurant uit de kosten te helpen in de periode dat ze gesloten waren. Ze zamelden 864.000 dollar in. De pizzeria van het homofobe koppel is ondertussen terug open. De Amerikaanse staat Indiana heeft ondertussen zijn Religious freedom wet aangepast en vermeld dat men niet mag discrimineren tegen holebi's en transgenders op basis van religieuze vrijheid.

Het True Colors Fund van zangeres Cyndi Lauper, die zelf als tiener dakloos was, helpt dakloze holebi & transgender jongeren overleven. En dat dit nodig is blijkt steeds opnieuw uit onderzoeken die aantonen dat ruim 40% van de dakloze jongeren homo, lesbisch, biseksueel of transgender is. Gelukkig bestaan er in de Verenigde Staten tal van opvangcentra speciaal voor deze jongeren.

Cyndi Lauper sprak trouwens recent ook tijdens de hoorzittingen op het hoogste Amerikaanse hof. Waar men praat over het legaliseren van het homohuwelijk in de gehele V.S. De komende maanden kunnen voor en tegenstanders hun zegje doen. Ook Lauper deed dat waarvan je hieronder een video kan zien. Een dag nadat de zangeres op het Supreme Court sprak overhandigde True Colors Executive Director, Gregory Lewis, een check van 160.000 dollar. Ondanks het feit dat de homofobe campagne meer geld ophaalde is men toch heel blij met het geld. Het zal de levens van vele holebi en transgender jongeren verbeteren klinkt het. Voor wie info wil over het True Colors fund => Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 May, 2015 en 2045 keer gelezen.Reageer op dit bericht: