Janet Mock bij Oprah Winfrey + video.De Amerikaanse schrijfster, activiste en auteur en journaliste Janet Mock, 31, sprak recent met Oprah Winfrey. Mock kwam in 2011 uit de transgender kast en sprak met de beroemde talkshow vrouw onder andere over het opgroeien als transgender meisje. Mock is voor veel transgenders een groot voorbeeld.

Toen Mock uit de transgender kast kwam kreeg ze veel support. Maar zelf voelt ze zich daar wat dubbel over. Ze heeft vaak de indruk dat mensen enkel interesse hebben in haar omwille van haar transgender zijn. En ze is natuurlijk veel meer. Maar ze weet natuurlijk als geen ander dat het transgender zijn altijd deel van haar zal uit blijven maken. En naar eigen zeggen kan ze zich daarom best een trotse transgender vrouw noemen.

Mock werd geboren in Honolulu, Hawaï en groeide op in Oakland, California. Ze was de eerste uit haar familie die naar de universiteit ging. Ze heeft een Bachelor in Arts in Fashion Merchandising en een Master in Journalistiek. Ze onderging haar volledige transitie in Thailand op 18-jarige leeftijd. En in 2011 kwam ze uit de transgender kast voor het grote publiek in een interview met Marie Claire. Mock begon haar carrière als staff editor voor People Magazine. Ze creëert ook transgender specifieke programma's en onderwijs voor een holebi & transgender jeugd centrum in New York. Daarnaast is ze al jaren bezig met het strijden voor meer rechten voor transgenders. Ze won ook al diverse prijzen. Hieronder kan je een deel van het interview met Oprah Winfrey bekijken. Het volledige interview volgt pas op 2 mei in de Super Soul Sunday Oprah Winfrey show.Lees ook
STEEDS MEER TRANSGENDER AANVAARDING IN DE V.S
TRANS TOPMODEL ALS 1ste IN VOGUE EN ALS 2de MET GROTE BEAUTY KLUS
TRANSGENDER MAN OP 1 IN STEMMING MANNEN MAGAZINE

holebi.info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2015 en 5161 keer gelezen.Reageer op dit bericht: