Wetenschappers maken hetero ratten homo.
Wetenschappers in Mexico hebben een manier gevonden om hetero ratten homo te maken door gebruik te maken van gelukmakende chemicaliën. Het onderzoek nam vier jaar in beslag waarbij men de hersenen van mannelijke ratten stimuleerde zodat ze homoseksueel gedrag gingen vertonen. De studie werd gepubliceerd in Behavioral Brain Research.

Het onderzoek is niet geheel uniek. Al in 2010 kon je bij holebi info lezen over wetenschappers die muizen lesbisch of homo maakten. En ook in 2013 waren er gelijkaardige nieuws berichten over het holebi maken van muizen - de links naar de artikels vind je onderaan dit artikel.

De ratten uit Mexico werden onderworpen aan gelukmakende chemicaliën om ze homo te maken. De mannelijke ratten werden ook onderworpen aan bewustzijnsverruimende drugs om zich goed te laten voelen wanneer ze samen werden gezet met een ander mannetje. En tot slot werden ze ook nog behandeld met amandelolie waardoor ze die stof zouden gaan associëren met seks.

Het resultaat was dat de mannelijke ratten met wiens hersenen de chemie had gespeeld met behulp van feel-good chemicaliën homoseks begonnen te associëren met plezier. Wanneer de drugs werden weggenomen wilde de mannelijke rat enkel nog seks met een mannelijke rat en niet meer met een vrouwelijke rat. De wetenschappers zeggen dat ze er zijn in geslaagd om ratten homo te maken voor dagen of weken tot na de laatste injectie met de drugs. De wetenschappers stellen dat ze dus ook mensen die hetero zijn homo zouden kunnen maken.

Het onderzoek roept heel veel vragen op bij verschillende andere wetenschappers. Ten eerste omdat het gebruik van dieren om dit soort resultaten te bekomen niet nodig is om de simpele reden dat er bij veel dieren, en dus ook bij ratten, al vanzelf regelmatig homoseksueel gedrag voorkomt. Ten tweede is het weliswaar zo dat ratten een groot deel van het menselijk DNA delen maar toch zijn ze te verschillend om te kunnen stellen dat men ook mensen homo zou kunnen maken. Daarnaast zou het ook ontzettend illegaal en onethisch zijn om te spelen met het menselijke brein. En tot slot heeft de studie geen relevantie tot de menselijke seksuele geaardheid klinkt het.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 23 April, 2015 en 2419 keer gelezen.Reageer op dit bericht: