Steeds meer Transgender aanvaarding in de VS

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat er de laatste tijden meer aanvaarding is voor transgenders in de Verenigde Staten. Ook blijkt dat er tegenwoordig meer Amerikanen zijn die persoonlijk een transgender persoon kennen.

66% van de bevraagde Amerikanen zegt zich comfortabel te voelen in aanwezigheid van een transgender persoon. 22% van hen kent daadwerkelijk een transgender persoon in het echte leven. Slechts 13% voelt zich niet comfortabel in aanwezigheid van een transgender persoon.

Het onderzoek werd gedaan door de mensenrechtenorganisatie het Human Rights Watch. Uit het onderzoek blijkt ook dat hoe meer mensen in hun directe omgeving in contact komen met een transgender persoon hoe sneller er aanvaarding is. Dat bleek eerder ook al bij homo's en lesbiennes. Volgens de onderzoekers toont het hoge support van transgenders aan dat er steeds meer openlijke zichtbare transgenders zijn in de maatschappij. Wat ook enorm meespeelt zijn de steeds meer verspreide media berichten over beroemde transgender personen die bijdrage in de zichtbaarheid en aanvaarding van transgenders in het algemeen. Maar ook de berichten van gewone transgenders die in het nieuws komen zijn erg belangrijk, zowel de positieve als de negatieve.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 23 April, 2015 en 3381 keer gelezen.Reageer op dit bericht: