Transgender model als 1ste in Vogue en als 2de met grote beautyklus.Het Australische Model Andreja Pejic, 23, is al jaren een topmodel. Sinds kort is ze ook de allereerste transgender vrouw die op de cover van het modeblad Vogue staat. En dat is nog niet alles. Ze heeft ook zopas haar eerste grote beautyklus binnengesleept. Ze zal in een campagne verschijnen van het merk Make Up For Ever. Daarmee is ze het tweede transgendermodel in de geschiedenis die zo'n grote beautyklus krijgt. In november werd het Braziliaanse transgendermodel Lea T het gezicht van Redken Chromatics Haircolor.

Pejic staat nu ook in de belangstelling door dat ze als eerste transgender model op de cover van het beroemde hoogstaande modetijdschrift Vogue staat, met daarbij in het magazine zelf vier bladzijden aan haar gewijd. In de Amerikaanse versie van het magazine vertelt ze over haar transitie die ze vorig jaar onderging en over hoe ze zich voelde als kind. Waarbij men vroeger dacht dat ze homo was. Ook vertelt ze dat ze nooit had durven dromen om eens in Vogue te staan.

Extra info
Andreja Pejic werd in 1991 geboren in Bosnië en is de dochter van een Bosnisch-Kroatische vader en een Bosnisch-Servische moeder. Ze heeft nog een oudere broer Igor. De familie vluchtte later naar Melbourne, Australië. In het begin van haar modellen carrière viel ze op door haar androgyne uiterlijk, ze showde toen nog als man zowel mannen als vrouwenkleding. Een campagne van de Hema waarin ze als man reclame maakte voor een push-up beha deed destijds veel stof opwaaien. Maar al snel werd ze een zeer gevraagd model en liep ze shows voor beroemde modeheren als Jean-Paul Gaultier en Marc Jacobs. In 2011 stond ze op de 11de plaats in de lijst van Top 50 van mannelijke modellen. In 2014 kwam ze uit de kast als transgender vrouw en vanaf dan showt ze enkel nog vrouwenkleding. Ondertussen onderging ze ook al een volledige transitie.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 22 April, 2015 en 2486 keer gelezen.Reageer op dit bericht: