IKEA steunt homofobe priester in SingaporeIKEA Singapore ligt onder vuur omdat ze een show steunen van een anti holebi priester. Tal van holebi & transgender organisaties wereldwijd protesteren tegen de vestiging van de meubelgigant in Singapore.

Een evangelische familie georiƫnteerde illusion show met een priester in een van de hoofdrollen wordt financieel gesteund door IKEA Singapore. Daarbij bieden ze hun klanten zelfs gratis tickets aan voor de show. De Vision Magic Show door Lawrence Khong wordt niet gesmaakt door gelijke rechten activisten omdat de 63-jarige priester een homofoob is. Hij is lid van de Baptisten kerk en noemde holebi's ooit een groot gevaar voor de mensheid. Ook riep hij een keer de overheid op om homoseksualiteit strafbaar te maken.

In eerste instantie liet IKEA Singapore weten dat men na tal van klachten de zaak zou bekijken en overwoog om hun steun stop te zetten. Maar ondertussen is er een statement gekomen waarin te lezen staat dat men door gaat met het support van de show. Volgens de verklaring respecteert IKEA diversiteit en gelijkheid van alle mensen. Maar respecteren ze anderzijds ook mensen met een andere mening, inclusief de vrijheid om te kiezen naar welk soort entertainment men gaat. In de verklaring staat ook te lezen dat na onderzoek bleek dat de show een familie show is voor iedereen en dat daarom IKEA doorgaat met hun support.

Maar vele anderen zeggen dat IKEA een fout maakt door de show te blijven steunen. "Mensen hebben inderdaad het recht op een vrije mening, maar dat wil niet zeggen dat je de promotie van haatboodschappen die de priester brengt moet steunen," aldus een mensenrechten activist. Tal van anderen lieten al weten erg teleurgesteld te zijn in de meubelgigant omdat ze eerder hun pro holebi zijn zo uitbundig uitdroegen. Toch kwam IKEA al eerder in opspraak. In 2013 gaven ze toe aan de Russische overheid en stopte ze met een campagne waarin holebi koppels voorkwamen.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 22 April, 2015 en 1577 keer gelezen.Reageer op dit bericht: