Uniek: India geeft toestemming holebi video song te tonen + video.Voor het eerst in de geschiedenis van India heeft de censuurraad van films een Holebi muziek video goedgekeurd. De video mag nu ook op Tv verschijnen in India en kreeg enkel een kleine melding voor ouders met kinderen jonger dan 12 jaar.

Een historisch moment in India. De video clip bij de song 'Head Held High' van Friends of Linger, een groep bestaande uit prof en amateur zangers, allen verbonden met elkaar door gender en geaardheid mag overal in India worden vertoond. " In de video een lesbisch koppel, een homo, een transgender en hetero's.

De toelating van de censuurraad is bijzonder omdat homoseksualiteit sinds 2013 terug strafbaar is gemaakt. Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar toen ontdekte men dat section 377, een 148 jaar oud wetsartikel uit de Britse koloniale tijd, nog steeds van kracht was. En daarin staat dat homoseksualiteit onnatuurlijk is en kan worden bestraft met tien jaar cel. De uitspraak zorgde voor heel wat onvrede in India en er ontstonden tal van spontane protesten waaraan ook hetero's deelnamen. De overheid beloofde de klok te zullen terug draaien maar wanneer is niet bekend. De Indiase bevolking is overwegend niet homofobisch. Bekijk hieronder de unieke Indiase video:HOLEBI INFO 2015

Dit bericht is gepost op 22 April, 2015 en 1838 keer gelezen.