Zorgwekkend: kandidaat Mr Gay World en familie verdwenen.Een deelnemer aan de Mister Gay World verkiezingen uit India is plots samen met zijn familie verdwenen. De 28-jarige Thahir Mohammed Sayyed (foto) is samen met zijn familie niet meer bereikbaar en het is ook niet bekend of hij nog zal mee doen aan de wedstrijd die dit jaar doorgaat in Zuid Afrika.

Kort nadat het nieuws bekend werd dat Thahir Mohammed Sayyed zou mee doen aan de Mr Gay World verkiezingen is hij verdwenen uit zijn locale gemeenschap. Ook zijn familie is plots niet meer bereikbaar. Een medewerker van het holebi & transgender centrum van India zegt bezorgd te zijn om Thahir en zijn familie. Volgens de buren zijn ze sinds afgelopen zondag plots allemaal verdwenen. Wat ook verontrustend is, is het feit dat plots ook alles van op de facebook pagina van Thahir is verdwenen. Men hoopt dat er geen problemen zijn ontstaan door zijn deelname aan de verkiezingen vanuit zijn gemeenschap en dat hij daarom samen met zijn familie is gevlucht. De organisatoren hebben voorlopig zijn kandidatuur gegevens van de website verwijderd om eventuele verdere problemen te voorkomen.

In December 2013 kon je bij holebi info lezen dat India na vele jaren plots homoseksualiteit terug strafbaar heeft gemaakt. Dat kwam omdat na lange tijd bleek dat een oude Britse wet nog steeds van kracht was. Sinds die tijd zijn er veel protesten tegen het opnieuw strafbaar zijn van homoseksualiteit in het land. De overheid beloofde al meermaals de klok terug te draaien maar daar is tot nu toe nog niets van gekomen. De meerderheid van de bevolking is niet homofobisch.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 21 April, 2015 en 1726 keer gelezen.