Nieuwe pro holebi & trans wet van Obama gaat van kracht.Een Executive Order, ondertekend door president Barack Obama, die anti holebi & transgender discriminatie federaal verbied gaat vandaag van kracht. Een executive Order, is een speciale wet die een president helemaal alleen kan maken, en die slechts zeer uitzonderlijk wordt gemaakt. Toch waren er in het verleden al andere presidenten met een gelijkaardige order, onder andere om een einde te maken aan discriminatie op basis van huidskleur, nationale afkomst en geloof.

Obama maakte de wet omdat hij eerder er niet in slaagde deze door te voeren omdat de Republikeinen hem bleven dwarsbomen. De order werd vorige zomer al ondertekend nadat de Republikeinen opnieuw weigerden de werkgevers non-discriminatie akte goed te keuren.

Het is wel zo dat de order enkel federaal is wat wil zeggen dat het enkel geldt voor mensen die werkzaam zijn voor de Amerikaanse overheid. Hiermee vallen veel mensen uit de boot. Maar toch zullen hiermee ook ruim 11 miljoen Amerikanen toch beschermd zijn tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en 16,5 miljoen op basis van gender identiteit op het werk. Deze cijfers werden eerder berekend door het bekende Williams instituut.

Het is een van de laatste dingen die Obama zal kunnen doen gezien het feit dat er volgend jaar opnieuw presidentsverkiezingen zijn en zijn ambtstermijn is afgelopen. Maar Obama heeft zeer veel kunnen betekenen voor holebi's en transgenders gedurende de afgelopen acht jaar. Mensenrechten activisten zeggen dat de order een zeer goede zet is van de president en dat het een weg opent voor gelijkheid voor iedereen. Want het blijft nog steeds wel een feit dat er nog vele Amerikanen niet beschermd zijn op het werk tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Al wordt dat aantal steeds kleiner omdat er zeer veel grote bedrijven zijn die hun eigen beleid hebben, ondanks het feit dat ze dit wettelijk niet verplicht zijn, en wettelijk zelfs mensen mogen ontslagen op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Extra:
Daarnaast roept Obama ook op om de therapieën die er op gericht zijn homo's, lesbiennes en transgenders te veranderen af te verbieden. Nog maar een handje vol Amerikaanse staten heeft een verbod op zogenaamde wordt hetero therapieën en enkel wat betreft minderjarigen.

Obama deed zijn uitspraak zopas naar aanleiding van de zelfmoord van een 17-jarige transgender die in haar afscheidsbrief liet weten dat therapeuten haar wilde veranderen. Ook eerdere gevallen van zelfmoorden onder homo's en lesbiennes maken dat de president oproept tot het schaffen van zulke therapieën. Obama gaat wel niet zelf zorgen voor een wet maar gaat staten afzonderlijk steunen die de therapieën willen verbieden. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat Obama niet zo veel meer kan verwezenlijken in zijn laatste jaar, daar de Republikeinen nu overal de meerderheid vormen en alom bekend staan om alles wat Obama voorstelt te boycotten.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 08 April, 2015 en 1936 keer gelezen.Reageer op dit bericht: