Homofobe politici vragen opheffing verbod homohuwelijk maar...Twee Amerikaanse Republikeinse senators willen dat het hoogste Amerikaanse hof oordeelt dat verboden op het homohuwelijk niet goed zijn. Dat klinkt mooi, maar toch zit er een addertje onder het gras van Republikeinse politici die pro holebi lijken.

Want senators Mitch McConnell en Ted Cruz willen dat het hoogste hof oordeelt dat de staten zelf mogen kiezen of er 1 homohuwelijk komt of niet door het organiseren van referendums. Dat lijkt prima, behalve wanneer er in een staat meer Republikeinen wonen dan Democraten gezien het feit de eersten voornamelijk anti homohuwelijk zijn. De twee senators hebben daarover een schrijven gericht aan het hoogste hof ondertekend door 57 andere Republikeinse congres leden.

Republikeins senator Ted Cruz is trouwens presidentskandidaat voor de komende verkiezingen. Hij hoopt mogelijk holebi kiezers aan te trekken met zijn inzet. Bovendien is hij ook de man achter de Religious Freedom Law in zijn staat, een wet die ook bekend staat als een anti holebi wet.

Republikeins senator Mitch McConnell van de staat Kentucky is al jaren een groot tegenstander van het homohuwelijk, en hoopt dat wanneer het hoogste hof de staten zelf laat beslissen, wat eigenlijk nu al het geval is, hij kiezers kan overtuigen neen te stemmen tegen het homohuwelijk. Ook hij is in zijn staat verantwoordelijk voor de invoering van een Religious Freedom Law. Een wet waarbij mensen anderen mensen mogen discrimineren op basis van religieuze overtuiging, vooral gericht tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Op het einde van deze maand gaat het hoogste hof een uitspraak doen in enkele rechtszaken rond homohuwelijks verboden in enkele Amerikaanse staten waaronder de staten van de twee Republikeinse senators.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 06 April, 2015 en 1561 keer gelezen.Reageer op dit bericht: