Zuid Afrikaanse homo papa wint rechtszaak.
Een rechtbank in Zuid Afrika oordeelde dat een homo vader dezelfde tijd vaderschapsverlof krijgt op zijn werk gelijk aan die van moeders. De man wiens identiteit wordt geheim gehouden in het belang van het kind, is samen met zijn vriend recent papa geworden via een draagmoeder.

In Zuid-Afrika kunnen homo's en lesbiennes trouwen en kinderen adopteren. Maar net zoals in veel anderen landen vergeet men vaak dat er nog meer bij komt kijken en is er dan niets geregeld betreffende ouderschapsverlof. De man vroeg aan zijn werkschap vaderschapsverlof maar kreeg te horen dat dit eigenlijk niet kan en kreeg daarom vier dagen. Maar daar ging de kersverse homo papa niet mee akkoord en hij trok naar de rechtbank.

Moeders in Zuid-Afrika krijgen vier maanden moederschapsverlof. De werkgever van de man wilde nog wel twee maanden geven maar dan onbetaald. Omdat de homo papa van mening was dat dit discriminatie is trok hij naar de rechtbank. Die oordeelde dat de man ook recht heeft op vier maanden en dat de werkgever die moet betalen net zoals dat moet bij een moeder. De rechter zei dat er geen reden is om het ouderschapsverlof te weigeren omdat de wet zegt dat ook homo en lesbische koppels kinderen mogen adopteren en kunnen trouwen. De rechter voegde er nog aan toe dat hij hoopt dat andere werkgevers nu begrijpen dat ook homo en lesbische ouders in aanmerking komen voor ouderschapsverlof.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 29 March, 2015 en 1667 keer gelezen.Reageer op dit bericht: