2de Prof holebi sportster uit de kast dit jaar.
De tweede holebi sporter is zopas uit de kast gekomen dit jaar. Vorig jaar kwamen er 25 prof sporters uit de kast. Dit keer gaat het om de Amerikaanse Ella Masar, 28, die momenteel voor magicJack en het Amerikaans prof vrouwenvoetbalelftal speelt. Ze heeft trouwens al een tijdje een relatie met de Canadese prof voetbalster Erin McLeod, 32, die in 2013 uit de kast kwam.

Masar vertelde dat ze eerder samen was met een man. En dat de aanvaarding van haar eigen lesbische geaardheid vooral moeilijk was omwille van het feit dat ze in een religieuze omgeving opgroeide. Toch kan ze zich nu naar eigen zeggen verzoenen met haar christelijk geloof en haar lesbische geaardheid. Ze gebruikt nu zelfs stukken uit de bijbel om mensen te laten weten dat er niets mis is met houden van iemand van hetzelfde geslacht. Zo zegt ze onder andere dat er volgens een verhaal uit het Evangelie een vrouw was die overspel pleegde met een andere vrouw, en dat tal van mensen haar met stenen bekogelden, maar dat Jezus toen opriep te stoppen met de actie omdat de steengooiers zelf niet vrij waren van zonden.

Op twitter deelde ze recent een foto van haar en Erin enkele minuten voor ze naar het trouwfeest van haar zus ging. Volgens haar was dat een grote stap voor haar, maar heeft ze naar eigen zeggen veel steun aan de vrouw van haar leven die haar helpt bij haar coming out. Ze is nog steeds gelovig maar weet nu zeker dat het geen zonde is om te houden van iemand van hetzelfde geslacht. Ooit dacht ze daar anders over, wat te wijten was aan haar opvoeding en ook het feit dat haar ex vriend zeer religieus was speelde daarin een rol.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 March, 2015 en 2650 keer gelezen.Reageer op dit bericht: