Britse actie tegen Dolce & Gabbana + reactie Gabbana en reactie Brits politicus.- Update 18.03 reactie homo politicus.De vete tussen Dolce & Gabbana en Elton John gaat verder. Vandaag zei Stefano Gabbana zelfs dat Elton John een fascist is. En dat hij niet had verwacht dat de zanger die hij intelligent acht, zo boos zou zijn dat hij oproept tot een boycot. Volgens Gabbana gaat John daarmee in de fout. "Hij roept altijd op tot verdraagzaamheid en tolerantie, maar dan valt hij zelf anderen aan omdat ze een andere mening hebben. Dit is geen democratische gedachte, dit is onwetendheid, omdat hij het feit negeert dat anderen ook een andere mening kunnen hebben," aldus Gabbana die verder beweert dat de boycot tegen Elton John niet uitgaat van hemzelf en Dolce. Wel geeft hij toe dat hij John een fascist heeft genoemd op diens instagram pagina.

Ondertussen is er een protestactie gepland in Londen tegen het bekende modeontwerpers duo, georganiseerd door de Peter Tatchell Foundation en Out and Proud Diamond Group. De actie zal doorgaan voor het Dolce & Gabbana huis in Londen op 19 maart. De bekendste Britse holebi & transgender rechtenactivist Peter Tatchell zegt dat de heren hypocriet zijn met hun stellling tegen homo en lesbische ouders, omdat ondertussen blijkt dat Stefano destijds een kinderwens had die hij in vervulling wilde laten gaan via draagmoederschap. Tatchell zegt dat het bovendien ook hypocriet is dat de heren miljoenen geld verdienen via de homo gemeenschap en dat ze dan nu duizenden gezinnen beledigen. Hun zogenaamde vrijheid van meningsuiting is niets meer en niets minder dan het beledigen van mensen, wat niet kan worden getolereerd. Tatchell roept zowel hetero's als holebi's op mee te komen demonstreren.

Verder is er ook al een reactie gekomen uit politieke hoek. De Britse politicus, gemeenschaps secretaris Eric Pickles, zegt dat de uitspraken van Dolce & Gabbana niet door de beugel kunnen, maar dat hij verder wel tegen een boycot van de modeontwerpers is. Pickles zegt dat het wel beledigend is dat mensen die in een stabiele relatie zitten geen kinderen zouden mogen adopteren. En geeft verder toe dat hij in zijn jonge jaren wel eerder van mening was dat homo's & lesbiennes beter geen kinderen kunnen adopteren, maar dat hij later van mening veranderde door effectief in contact te zijn gekomen met koppels van hetzelfde geslacht met een stabiele liefdevolle relatie, die even goed in staat zijn kinderen op te voeden dan heteroseksuele koppels.

UPDATE 18.03

Vandaag kwam er nog een reactie van een van de twee enige Italiaanse openlijke homo politici, Nichi Vendola (foto), die zegt dat modeontwerpers Dolce & Gabbana in een veel te comfortabele en verheven wereld leven, om te kunnen begrijpen dat homofobie kan doden. Vendola is leider van de Italiaanse homo vereniging Puglia en leider van de linkse Ecology & Freedom Party. Volgens Vendola bewijzen de uitspraken van Dolce & Gabbana dat ze niet begrijpen wat het betekend om in een land te wonen waar homofobie dood, en dat het ontbreken van gelijke rechten op veel mensen levens zwaar weegt. Vendola vertelde verder dat hij zelf in de toekomst ook kinderen wil, maar dat nu tijdelijk zijn politieke carrière even voorgaat. Vendola strijd ook voor meer gelijke rechten in zijn land en hoopt dat de politici die beloofden daar werk van te maken hun belofte zullen na komen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 March, 2015 en 1740 keer gelezen.