Hetero acteur komt opnieuw op voor holebi's & transgenders.

De Amerikaanse acteur en regisseur, Sean Penn, 54, kwam eerder al meermaals op voor holebi's & transgenders. Dit keer waarschuwt hij ouders die homofoob of transfoob zijn, dat ze een vreselijke nalatenschap meegeven aan toekomstige generaties door hun gedrag.

Penn zei: "Kinderen in deze generatie gaan ook kinderen krijgen, en dan kijken ze achterom, en zeggen ze, mijn ouders zijn verantwoordelijk voor de vele zelfmoorden van 13 en 14 jarigen." De acteur is zich naar eigen zeggen erg bewust van het feit dat huwelijks gelijkheid voor homo & lesbische koppels er serieus is op vooruit gegaan sinds hij in 2009 een Oscar won voor zijn rol van homo activist in de film rond Harvey Milk.

De acteur is verder ook verbaasd over hoe traag de houding van sommige Amerikanen verandert. "Er moet nog hard gewerkt worden om het onrecht te bestrijden, en hoe langer het duurt voor houdingen veranderen, hoe langer de vernietiging van sommige jonge levens en hun families zullen doorgaan." De acteur denkt dat het niet zal veranderen met deze generatie, maar pas met de volgende generatie, en dat zij hun ouders zullen kwalijk nemen dat er zoveel jonge mensen levens verloren zijn gegaan." Penn zegt tot slot dat hij zelf toen hij rond de 20 jaar oud was leerde hoe erg iemands leven kan vernietigd worden door homofobie, en dat de tijd al lang daar moest zijn geweest dat mensen andere mensen aanvaarden zoals ze zijn. Toch is hij ook positief omwille van de grote vooruitgang dat de V.S al bereikte betreffende gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 March, 2015 en 1961 keer gelezen.Reageer op dit bericht: