Europees Hof Rechten van de Mens oordeelde in voordeel Turkse transgender.
In een zaak van een Turkse transgender oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, dat het een schending van de mensenrechten is dat een transgender persoon zich verplicht moet laten steriliseren voor men legaal de gender kan laten aanpassen.

De uitspraak geldt enkel betreffende de zaak van een Turkse transgender en het Hof sprak zich niet uit over andere landen. Wat jammer is want zoals je eerder bij
holebi info kon lezen geldt er in 34 Europese landen de verplichting om je te laten steriliseren wanneer je als transgender je gender wil laten aanpassen op je identiteitskaart, rijbewijs of ander officieel document. En in de meeste landen worden transgenders bovendien ook verplicht om te scheiden wanneer ze gehuwd zijn, voor ze hun gender legaal mogen laten aanpassen, en in sommige landen moet men zich ook de diagnose mentale ziekte laten opkleven.

In 2013 oordeelde de Raad van Europa al dat er een einde moet komen aan de verplichte sterilisatie van transgenders.
In 2014 oordeelde Amnesty dat Europa transgenders discrimineert.
En ook in 2014 liet de Wereld Gezondheids Organisatie weten dat men een einde wil aan het verplichten van sterilisatie voor transgenders.
Maar ondertussen blijft in alle 34 Europese landen alles nog zoals het was.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 March, 2015 en 1594 keer gelezen.Reageer op dit bericht: