Obama noemde holebi's in speech herdenkings vrijheids mars + video.

Amerikaans president Barack Obama heeft gisteren opnieuw in een belangrijke speech holebi's genoemd. Dat deed hij dit keer toen hij vandaag de eerste vrijheidsmars van vijftig jaar geleden herdacht.

Op 8 maart 1965 hielden honderden manifestanten een vreedzame mars voor gelijke burgerrechten. De betogers werden toen hardhandig aangepakt door de politie. De mars werd gisteren overgedaan en Obama liep mee voorop (foto). "Onze mars is nog niet afgelopen, en de strijd tegen racisme is nog niet voorbij", was een van de zinnen uit de speech van Obama bij de Edmund-Pettusburg in Alabama, waar 50 jaar geleden een belangrijke strijd werd gevochten die in de geschiedenisboeken staat vermeld als Bloody Sunday.

Obama waarschuwde tegen cynisme door het niet erkennen dat het land een andere plaats is dan 30 jaar geleden waarna hij zei: "Vraag aan je homo vriend of het makkelijker is om out and proud te zijn in Amerika dan dertig jaar geleden. Wie deze vooruitgang ontkent, deze hard gewonnen strijd, beroofd ons van onze strijd en onze eigen vaardigheid, onze eigen verantwoordelijkheid, om te doen wat kan om van Amerika een betere plaats te maken." Verder verwees de president ook naar de beroemde Stonewall rellen, die volgens hem niet verschillen van de strijd die de zwarten voerden voor gelijke rechten en stemrecht. Bekijk hieronder de video toespraak van Obama:
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 March, 2015 en 1599 keer gelezen.Reageer op dit bericht: