Eerste lesbische kus op Zuid-Koreaaanse Tv.
Recent was er voor het eerst in de Zuid Koreaanse geschiedenis een lesbische kus te zien op Tv. Het moment zorgt meteen voor een discussie in het land. De eerste lesbische kus was te zien in een Zuid Koreaanse televisieserie waarbij twee studentes elkaar kusten.

De Koreaanse Communications Standards Commission is een onderzoek gestart na enkele klachten en gaat bekijken of er met de kus een overtreding is begaan op het vlak van het televisie beleid en de regels daar rond. Een woordvoerder van de televisieserie zei dat de kus nodig was voor het plot, en dat hij en de andere medewerkers van de reeks van mening zijn dat de tijd rijp was voor het tonen van holebi liefde op Tv. Naast enkele negatieve reacties kwamen er toch ook heel wat positieve reacties. Sommigen zeiden wat maakt het uit? We zien het ook in buitenlandse series. Anderen waren meer ontdaan omdat het voor het eerst in een Koreaanse televisieserie getoond werd.

Toch zijn er al veel langer geleden holebi's op de Zuid Koreaanse Tv te zien geweest. In 2008 kon je bij holebi info al lezen dat sinds 1995 sporadisch holebi's uit de kast komen op Tv in praatshows en spelletjesshows. Ondanks alles blijft homoseksualiteit nog een taboe in Zuid Korea al is er de laatste jaren wel een positieve vooruitgang merkbaar. Homoseksualiteit is al lang niet meer strafbaar en holebi's mogen openlijk dienen in het leger. Maar verder zijn er geen wetten rond gelijke rechten.


holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 27 February, 2015 en 1951 keer gelezen.