Wat iedereen moet weten - 34 Europese landen verplichten transgenders tot... + Video.In ruim 34 landen, waaronder ook in ons landje, worden transgenders verplicht zichzelf te laten steriliseren, te scheiden, en de diagnose mentale ziekte te laten op kleven wanneer ze hun geslacht willen laten aanpassen op hun identiteitskaart, rijbewijs of ander officieel document.

Dat blijkt uit een bericht van Transgender Europe die over het probleem ook een video maakte. Transgender Europe zegt dat het eigenlijk discriminatie is dat er zulke eisen worden opgelegd aan transgenders wanneer zij hun geslacht willen laten aanpassen op officiële documenten. En zegt dat het daarom ook niet verwonderlijk is dat er best veel trangenders zijn die weigeren aan de eisen te voldoen waardoor ze gedwongen worden te leven met een gender identiteit die niet juist is. 73% van de transgenders in Europa is dan ook van mening dat betere legale erkende wetten er kunnen toe bijdragen dat ze zich beter zouden voelen.

Zelfmoord gedachten en daadwerkelijke zelfmoord komt vaak voor bij transgenders. En dat is niet verwonderlijk wanneer je weet dat je al tal van onmenselijke eisen moet voldoen voor je helemaal jezelf kan zijn. Jezelf verplicht laten steriliseren waarom? Scheiden van je partner terwijl je dat je partner je aanvaardt zoals je bent waarom? En je de diagnose laten opplakken dat je mentaal ziek bent? Hoezo mentaal ziek?

De landen die deze eisen stellen zijn: Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Belarus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Luxemburg, Malta, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Wit Rusland. En verder zijn er nog veertien landen die geslachtsveranderingen zo ie zo verbieden op officiële papieren.

Transgender Europe vraagt aan mensen om dit bericht met video onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden. Want er zijn heel wat mensen die niet weten dat deze onrechtvaardigheid bestaat. In 2013 oordeelde de Raad van Europa al dat er een einde moet komen aan de verplichte sterilisatie van transgenders. In 2014 oordeelde Amnesty dat Europa transgenders discrimineert. En ook in 2014 liet de Wereld Gezondheidsorganisatie weten dat men een einde wil aan het verplichten van sterilisatie voor transgenders. Bekijk hieronder de video van Trangender EuropeBron: http://tgeu.org/ ==> http://tgeu.org/nightmare/ en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 February, 2015 en 2642 keer gelezen.Reageer op dit bericht: