Britse aartsbisschop spreekt zich opnieuw positief uit over holebi's.

Wie ben ik om te oordelen over de zonden van homo's? Als ze dan al zonden hebben? Dat zegt de Aartsbisschop van Canterbury, het religieuze hoofd van de anglicaanse Kerk en de belangrijkste religieuze figuur in Groot-Brittanniƫ en van de Church of England.

Aartsbisschop Justin Welby is net als zijn kerk niet anti holebi. Sinds vorig jaar kunnen homo's en lesbiennes kerkelijk trouwen in de anglicaanse en episcopale kerken in de UK. Het enige waar men nog mee worstelt is het al dan niet toestaan ook geestelijken binnen de kerk die holebi zijn te laten trouwen, voorlopig kan en mag dat nog niet.

De uitspraak van Welby leunt erg dicht bij de uitspraak die de Paus eerder deed over homo's. Die zei in 2013 wie ben ik om te oordelen over homo's. Welby gaat nog wat verder en zegt zelfs dat hij niet kan oordelen over de zonden van homo's als ze die al hebben. Waarmee hij eigenlijk aangeeft niet te geloven in het feit dat homo's zouden leven in zonde gewoon omdat ze homo zijn. Recent nam Welby het nog op voor Stephen Fry die heel wat negatiefs te zeggen had over God. Welby zei toen zelfs dat Fry gelijk heeft wanneer hij zegt dat God eigenlijk slecht is.


holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 23 February, 2015 en 2207 keer gelezen.Reageer op dit bericht: