Beroemdheden veroordelen gewelddadige homofobe aanval op muziekpromotor + video.In het Afrikaanse Ghana komen tal van muzikanten via sociale media samen om homofobisch geweld te veroordelen. Ze doen dit na een brutale aanval van een bende op een beroemde muziekpromotor die bijna werd dood geslagen en bedreigd omdat men hem verdacht van homo te zijn. In een video die recent op sociale media werd getoond is te zien hoe de beroemde muziek promotor Kinto werd gelagen en bedreigd, en waarbij men hem verplicht te zeggen dat hij homoseks had.

Kinto, wiens echte naam Albert Appiach is, had een afspraak met ene Salim, een man die hij al een tijd kende via internet en al enkele keren had ontmoet. Ze zaten nu samen in een auto te praten over muziek toen er plots vanuit het niets vier mannen de auto in sprongen. Kinto werd geslagen en uit de auto gesleurd en bijna doodgeslagen. Hij werd ook verplicht te zeggen dat hij homoseks had gehad en alles werd gefilmd (zie video). Volgens de aanvallers had Kinto seks met Salim toen ze net in de auto sprongen. De politie zegt dat ze na een onderzoek zeker weten dat Kinto geen seks had met een man, en dat hij enkel slachtoffer werd van een overval waarbij het beschuldigen van homoseksualiteit slechts een motief was voor de aanval en overval. Slechts 1 van de vier aanvallers werd opgepakt.

De aanval op Kinto opende een debat over homofobie in Ghana. Tal van bekende e niet bekende Ghanezen roepen de overheid op iets te doen aan homofobe aanvallen en het beleid te veranderen. De Ghanese popster Wanlov zei dat de tijd is gekomen om de anti homo wet te verwerpen. Soul zangeres Efya sprak haar afschuw uit over de aanval en schreef in een tweet dat mensen moeten aanvaarden dat de wereld veranderd, en dat men homo's moet aanvaarden omdat die nu eenmaal ook bestaan. Homoseksualiteit is strafbaar in Ghana met een celstraf van drie jaar.
holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 19 February, 2015 en 2566 keer gelezen.