Amerikaanse lesbische zangeres overleden + 2 video's.

Lesley Gore, de Amerikaanse zangeres die in 1963 bekend werd met haar hitnummer 'It's my Party', is vannacht op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Haar songs over liefdesverdriet en veerkracht werden klassiekers van het feminisme.

Gore kwam in 2015 in een interview met After Ellen com uit de lesbische kast. Haar song 'You Don't Own Me', werd niet alleen het lijflied van feministen. Andre Hazes bewerkte het tot zijn hit 'Zeg maar niets meer'. Het nummer 'You Don't Own Me' werd trouwens in 2012 nog gebruikt in de presidentscampagne, in een video om feministen op te roepen te gaan stemmen. Later hield Gore zich bezig met het schrijven van muziek voor films. Voor 'Out Here on My Own', uit de film 'Fame' van 1980 kreeg ze een Oscarnominatie. Ze was naast zangeres ook actrice. Op Tv zag je haar als Pink Pusycat, de sidekick van Catwoman in een humoristische versie van Batman. Ook stond ze regelmatig op de planken in Broadway.

Haar lesbische coming out kwam pas in 2005. Toen zei ze in het interview dat ze daar pas achter was gekomen toen ze rond de 20 jaar oud was, en dat wanneer mensen het altijd al hadden gedacht ze meer wisten dan zij. In 2005 kwam ze na 30 jaar met een comeback album waarbij ze erg kritisch was voor de muziek industrie die ze zeer homofobisch noemde. "Er is weinig aanvaarding van holebi's in de muziekwereld en degene die overblijven zijn erg homofobisch". Gore werkte tot haar dood aan een stuk over haar leven.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 17 February, 2015 en 3152 keer gelezen.