Maak kennis met 14 holebi en transgender miljardairs en miljonairs.Uit onderzoeken blijkt vaak dat holebi's en transgenders geen kansen krijgen op het werk om op te klimmen, of dat ze minder verminden dan hetero's. Dat dit niet altijd zo is bewijst de volgende lijst. Holebi info stelt voor: 14 homo, lesbische en transgender Miljardairs en Miljonairs.1. Georgio Armani

Zijn vermogen staat op 7.3 miljard Dollar
De Italiaanse modeontwerper die nu 80 is begon in de jaren '60 zijn loopbaan bij Nino Cerruti, in 1970 opende hij zijn eerste eigen bedrijf. Hij is vooral bekend van zijn modemerken "Giorgio Armani" en "Emporio Armani". Hij heeft momenteel ruim 300 vestigingen in 25 landen en 61 steden in alle werelddelen behalve Afrika. De komende twee jaar komen er wereldwijd minstens 40 vestigingen bij. Houdt zich nu vooral bezig met de reis en toerisme sector en startte eerder Armani Hotels en Resorts. Zijn imperium omvat onder andere: Kleding - Cosmetica - Parfums - Juwelen - Horloges - Zonnebrillen - Mode accesoires - Brillen - Armani Fiori (designvazen, bloemsierkunst) - Armani Dolci (chocolade) - Emporio Armani Café (10 wereldwijd) - Interieurbenodigdheden en design-meubels (Armani Casa) - Mania (parfum) - Armani Jeans - Armani Junior - Black Armani - Armani Baby - enz...


2. David Geffen

Zijn vermogen staat op 6.1 miljard Dollar
Amerikaans zakenman die nu 71 is, actief in muziek, film en theater. Oprichter Asylum Record (1970) en Geffen Records (1980). Asylum Records verkocht hij later voor ruim 5 miljoen dollar. Een van de eerste artiesten die een contract met hem sloot was John Lennon. Later richtte hij samen met Jeffrey Katzenberg en Steven Spielberg de onafhankelijke filmstudio DreamWorks SKG op in 1994 (tegenwoordig in handen van Paramount Pictures). Hij staat ook bekend als een gulle gever aan allerlei goede doelen waarbij er regelmatig ook veel geld gaat naar holebi & transgender organisaties.


3. Peter Thiel

Zijn vermogen staat op 2.2 miljard Dollar
Amerikaans ondernemer die nu 47 jaar oud is. Hij is medeoprichter van PayPal en heeft voor 1 miljard aandelen in Palantir een computer software bedrijf. Hij was ook de eerste buitenstaander die investeerde in Facebook. Hij richtte ook Founders Fund op, een durfkapitaalfonds in San Francisco. Daarnaast is hij overtuigd Republikein maar toch schenkt hij regelmatig veel geld aan holebi & transgender organisaties.


4. Megan Ellison

Haar vermogen staat op 2 miljard Dollar.
Amerikaanse film producer en oprichter van Annapurna Pictures, die nu amper 29 jaar oud is. Ze is vooral bekend voor het producen van films als Zero Dark Thirty, Her and American Hustle, die beide een Oscar opleverde. Op haar jonge leeftijd produceerde ze al bijna 20 films. Vorig jaar werd ze de eerste vrouw en vierde persoon die twee Best Picture Academy Award nominaties won in hetzelfde jaar voor haar werk aan de film Her and American Hustle. Ook in 2014 kwam ze in Time Magazine 100 Most Influential People in the World list.
Heeft een vaste relatie met Robyn Shapiro.


5. Jennifer Pritzker

Haar vermogen staat op 1.8 miljard Dollar.
Amerikaanse Transgendervrouw die nu 64 jaar is en bovendien de eerste openlijke transgender miljardair.
Ze is een miljardair investeerder en filantroop. Ze is een lid van de familie Pritzker.
In 2001 trad ze af als luitenant-kolonel van het Amerikaanse leger en werd nadien ere-kolonel van het Illinois National Guard leger.
Ze richtte de Pritzker Military Library op en de Tawani Foundation.
Ze doneerde eerder ruim 1 miljard Dollar aan het Palm Center's Transgender Military Service Initiative.


6. Domenico Dolce en 7. Stefano Gabbana.

Samen staat hun vermogen op 1.65 miljard Dollar.
Italiaans modeontwerpers duo.
Dolce nu 56 en Gabbana nu 52 begonnen hun modehuis in 1985.
Behalve kleding hebben ze ook boeken met de titels Hollywood en Music op de markt gebracht en wordt sinds 2006 een luxe restaurant in Milaan geëxploiteerd, Gold. In februari 2005 heeft het stel besloten uit elkaar te gaan en een punt te zetten achter hun negentien jaar durende relatie. Wel hebben ze aangegeven op zakelijk vlak te blijven samenwerken. Op 10 maart 2011 werd de tweede lijn van Dolce & Gabbana genaamd D&G definitief opgeheven. Hun laatste collectie is de Spring Summer 2011. Een Italiaanse rechtbank veroordeelde Dolce en Gabbana in juni 2013 tot een gevangenisstraf van 20 maanden voorwaardelijk vanwege belastingontduiking. In april van datzelfde jaar kreeg het duo om dezelfde reden al een boete opgelegd van 343 miljoen. Via hun bedrijf steunen ze onder andere Unicef.


8. Jon Stryker

Zijn vermogen staat op 1.2 miljard Dollar.
Amerikaans architect, filantroop en activist voor sociale en ecologische waarden. Is nu 56 jaar en miljardair aandeelhouder en erfgenaam van de Stryker Corporation (medisch leveringsbedrijf). Hij is ook oprichter en president van de Arcus Foundation een organisatie die holebi en transgender doelen en hij steunt ook een onderzoek naar Apen wereldwijd en doneert regelmatig veel geld aan holebi & trans organisaties.


9. Michael Kors

Zijn vermogen staat op 1 miljard Dollar
Amerikaans modeontwerper en is nu 55 jaar.
Kors had reeds in het begin een duidelijke stijl die hij nooit heeft verlaten: luxueuze, typisch Amerikaanse, sportieve collecties werden zijn kenmerk. Casual chic, maar met een tijdloze elegantie. In 1999 ontving Kors de prijs voor beste ontwerper van dameskledij van de Council of Fashion Designers of America.
Tot in 1997 bestond zijn collectie enkel uit vrouwenkleding maar vanaf 2002 kwam hij ook met een mannenlijn waardoor hij opnieuw de Council of Fashion Designers prijs won maar dan voor zijn mannenkledinglijn. Steunt regelmatig holebi & trans initiatieven.
Gehuwd met zijn vriend Lance LePere in 2011.


10. Chris Hughes

Zijn vermogen staat op 700 miljoen Dollar.
Amerikaans ondernemer is nu 31 jaar.
Medeoprichter van Facebook wat hij in 2007 de rug toekeerde.
Hij is momenteel de uitgever en editor-in-chief van het tijdschrift The New Republic, na de aankoop in 2012.
Hij werkte destijds mee aan de campagne voor de verkiezing van Barack Obama.
Sinds 2012 gehuwd met zijn vriend Sean Eldrigde.


11. Jann Wenner

Zijn vermogen staat op 700 miljoen Dollar.
Amerikaan, nu 69 jaar oud. Medeoprichter van het magazine Rolling Stone en eigenaar van Men's Journal en Us Weekly.
Hij gaf destijds bij Rolling Stone fotografe Annie Leibovitz werk.
Sinds 1995 is hij samen met modeontwerper Matt Nye samen hebben ze drie kinderen.


12. Elton John

Zijn vermogen ligt op 440 miljoen Dollar.
Zanger John is nu 67 en gehuwd met David Furnish samen hebben ze twee zoontjes.
Hij is vooral bekend voor het feit dat hij wereldwijd al 300 miljoen albums verkocht, zes keer een Grammy won, en verder ook een Oscar, een Golden Globe, een Tony enz... Daarnaast is hij ook bekend vanwege de oprichting van de Elton John Aids Foundation die al ruim 200 miljoen Dollar opbracht ten voordele van de strijd tegen Hiv en Aids.


13. Tim Cook

Zijn vermogen ligt op 400 miljoen Dollar.
De nu 54-jarige Cook kwam vorig jaar uit de kast.
Sinds 24 augustus 2011 bestuursvoorzitter van Apple, als opvolger van Steve Jobs.
Werkte eerder als directeur bij de PC-divisie van IBM en bij Intelligent Electronics.
In oktober vorig jaar werd hij door zijn coming out de eerste CEO van een Fortune 500 bedrijf


14. Tim Gill

Zijn vermogen ligt op 400 miljoen Dollar.
Amerikaans computersoftware ondernemer is nu 63.
Oprichter van het software bedrijf Quark.
De laatste jaren ligt zijn focus op holebi & transgender activisme.
In 1994 richtte hij de Gill Foundation op een organisatie die opkomt voor holebi en transgender gelijkheid.
In 2009 trouwde hij met zijn vriend Scott Miller.


holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 12 February, 2015 en 4589 keer gelezen.Reageer op dit bericht: