Paus doet opnieuw teleurstellende uitspraken over holebi's. (Update 08.02)

Voor de tweede keer stelt Paus Franciscus holebi's en vele andere gelovigen teleur. Dit keer omdat hij zopas zijn zegen gaf aan een referendum in Slowakije, dat oproept om het homohuwelijk en adoptie rechten te verbieden voor homo en lesbische koppels.

Tijdens de algemene audiƫntie van woensdag in Rome zei de paus dat hij achter het referendum staat en dat hij iedereen aanmoedigt op te komen voor de traditionele waarden van het gezin (lees heteroseksuele families). In Slowakije vraagt men weldra kiezers te antwoorden op de vragen: Moet het huwelijk worden gedefinieerd als enkel mogelijk tussen man en vrouw, moeten holebi koppels worden verbannen van het adopteren van kinderen, en mogen kinderen seksuele opvoeding krijgen op school tegen de wil in van de ouders? Een eerdere uitspraak van het Grondwettelijk Hof in Slowakije oordeelde dat het referendum niet in strijd is met de grondwet van het land.

De uitspraken van de paus zijn zeer teleurstellend voor holebi's en vele anderen. Vooral ook omdat de paus begin deze maand al teleurstellende uitspraken deed over holebi's, en ook omdat hij zich eerder meermaals, als eerste en enige paus ooit, positief uitsprak over homoseksualiteit. Dat de paus nu voor de tweede keer negatieve uitspraken doet schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

UPDATE 08.02.15
Zaterdag bleven de Slovaken massaal thuis tijdens het referendum tegen het homohuwelijk en adoptie rechten.
De opkomst bleef steken op een magere 21%, wat veel lager is dan de vereiste 50% nodig bij een referendum.
Daardoor is de volksraadpleging ongeldig.
Een holebi rechtenactivist zei: "De uitkomst laat zien dat een campagne vol vooroordelen mensen niet op de been brengt voor een referendum.'


holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 07 February, 2015 en 2579 keer gelezen.Reageer op dit bericht: