Onderzoeks resultaten - Is er meer dan man en vrouw?Uit nieuw onderzoek blijkt dat Amerikaanse jongeren tussen de 16 en 34 jaar van mening zijn dat er meer gender bestaat dan alleen maar man en vrouw. En opmerkelijk daarbij is dat blanken het minst die mening toegedaan zijn.

Een Amerikaans onderzoek bevroeg ruim 1000 jongeren tussen de 16 en 34 jaar over gender. De vraag was: In sommige landen, inclusief India, wordt er een gender erkend die niet mannelijk en niet vrouwelijk is, wel van de volgende standpunten sluit het meest aan bij jou mening? De mogelijke antwoorden waren:

1: Er zijn maar twee genders - man en vrouw.
2: Gender is een spectrum en sommigen vallen daarbuiten (er is dus meer dan alleen maar man & vrouw).
3: Geen idee.

Van de ondervraagden gaf 50 procent antwoord 2 en 46 procent antwoord 1 en 4 procent antwoord 3. Men vergeleek ook de antwoorden van mannen en vrouwen en zag maar een klein verschil. 57 procent van de vrouwen en 44 procent van de mannen gaf antwoord 2. Er bleek wel een opmerkelijk verschil te zijn tussen de antwoorden van mensen van verschillend ras. Slechts 5 procent van de blanken gaf antwoord 2. En ruim 47 procent van de Latino's en 32 procent van de Afrikaans Amerikaanse mensen gaf eveneens antwoord 2. Wat betekent dat blanken het minst van mening zijn dat er meer is dan man en vrouw.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2015 en 2377 keer gelezen.Reageer op dit bericht: