Evangelische Christenen en ex homofobe komt uit de holebi kast + video.

Een invloedrijke evangelische activiste binnen de Church of England is zopas uit de lesbische kast gekomen. Jayne Ozanne stond eerder bekend als tegenstander van holebi en transgender gelijkheid binnen de kerk, maar mensen veranderen en houden niet altijd dezelfde mening.

Ozanne die van 1999 tot 2004 ook in de Raad van Aartsbisschoppen zat kwam zopas uit de kast in een interview waarbij werd aangekondigd dat ze de nieuwe directeur wordt van de lobby groep 'Accepting Evangelicals', die de kerk oproept om volledig te gaan voor holebi en transgender gelijkheid. In het interview geeft zo ook toe dat ze er eerder homofobe meningen op na hield en dat homofoben nu wel een hartaanval zullen krijgen wanneer ze horen dat ze zelf lesbisch is.

"Ik heb beseft dat sommige mensen veel te zwart wit denken, en het geloven in het feit dat christelijk zijn en holebi zijn niet samen gaat, is een mening waarin ik opgroeide. Maar ik weet ondertussen al een hele tijd dat het anders is". Verder bekende ze ook dat ze al in 2009 uit de kast kwam tegenover haar familie en enkele vrienden. Het volledige interview kan je hieronder in een YouTube video bekijken en beluisteren - en zoals steeds daaronder links naar eerder kon je bij holebi info lezen, gevolgd door een kleine greep uit het huidige (recente) holebi info nieuws.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2015 en 1992 keer gelezen.Reageer op dit bericht: