Italiaanse stad en Zuid Amerikaans land geven bepaalde gelijke holebi rechten.Twee nieuwsjes in 1 omdat het beide om legale partnerschappen gaat. Zowel in Chili als in Rome kunnen homo en lesbische koppels weldra een legaal partnerschap (Civil Union) aangaan bijna gelijk aan het heterohuwelijk.

In Chili keurde vorige week het lagerhuis de wet goed en gisteren keurde ook de Senaat de wet goed. De wet moet nu enkel nog ondertekend door president Michele Bachelet, die eerder in haar vierkiezings campagne van vier jaar geleden al liet weten dat ze voorstander is van legale partnerschappen voor holebi koppels.

In Rome keurde het stadsbestuur gisteren een amendement goed waardoor homo en lesbische koppels hun relatie kunnen laten inschrijven bij de burgerlijke stand, ook al is dat op nationaal vlak niet helemaal wettelijk. Het gaat eigenlijk ook om een uitdagende en symbolische actie van burgemeester Ignazio Marino, die de Italiaanse overheid onder druk wil zetten om holebi relaties te erkennen. Maar ondertussen krijgen homo en lesbische koppels die hun relatie laten registeren wel gelijke rechten aan heteroseksuele koppels die gehuwd zijn. Eerder kwam de burgemeester van Rome al in het nieuws door dat hij vorig jaar de huwelijken van enkele holebi koppels erkende.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
BURGEMEESTER VAN ROME DAAGT ITALIE EN KERK UIT MET ERKENNING VAN HOMOHUWELIJKEN + VIDEO (Nieuws uit Oktober 2014)
UNIEK: 1ste OPENLIJK HOMO BIJ CHILIEENSE STRIJDKRACHTEN (Nieuws van Augustus 2014)holebi info eigen berichtgeving 2015

Dit bericht is gepost op 29 January, 2015 en 2555 keer gelezen.Reageer op dit bericht: