Spaanse koning op cover holebi & trans magazine.
De Spaanse koning Felipe VI is de eerste Spaanse hoofd van de staat die op de cover van een homo magazine staat (foto). De monarch staat op de cover van een speciale editie van het Ragap magazine dat bovendien ook gratis aan toeristen wordt weggegeven in Madrid.

Het Spaanse koningshuis is natuurlijk op de hoogte van het feit dat koning Felippe op de cover van een holebi magazine staat en keurden dit eerder goed. De koning staat verderop ook in het blad waarbij er onder andere de tekst staat: koning Felipe maakt deel uit van een generatie die leeft in een tijd waarbij holebi's en transgenders niet langer worden vervolgt en gelijke rechten hebben zoals het recht om te kunnen trouwen en kinderen adopteren, transgenders legaal hun gender kunnen laten aanpassen en holebi's en transgenders wettelijk beschermt zijn tegen discriminatie en geweld. Maar ondanks alles is er toch nog veel werk aan de winkel en de koning staat achter zijn volk.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Spaanse koning zich sympathisant toont met de holebi en transgender gemeenschap. Vorig jaar kon je al bij holebi info lezen dat hij samen met zijn vrouw koningin Letizia enkele holebi en transgender activisten had uitgenodigd op het paleis. Koning Felipe en Koningin Letizia waren toen nog het kersverse koningspaar van Spanje.

holebi info eigen berichtgeving - 2015

Dit bericht is gepost op 26 January, 2015 en 2810 keer gelezen.Reageer op dit bericht: