Britse Queen reikt opnieuw prijs uit aan holebi's.
Op 1 januari kon je al bij holebi info lezen dat de Britse Queen enkele ere lintjes had uitgereikt aan een paar holebi en transgender activisten. Vandaag komt het nieuws dat de Queen nu ook nog twee jonge holebi & trans activisten heeft geƫerd met de Queen's Young Leaders Award (foto).

Tabitha Besley uit Nieuw-Zeeland en Donnya Piggott uit Barbados krijgen in juni de Award in de vorm van een medaille uitgereikt door de Britse koningin Elizabeth zelf, tijdens een ceremonie waarbij een zestig tal jongeren in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, afkomstig uit de Gemenebestlanden, een gelijkaardige Award krijgen. De winnaars werden gekozen voor hun inzet om anderen te ondersteunen, te inspireren, bewustzijn te vergroten, als het gaat om onderwerpen zoals seksuele geaardheid en genderdiversiteit, gendergelijkheid, klimaatverandering, onderwijs, gelijke berechting voor mensen met een handicap en gezondheidszorg.

Tabitha Besley uit Nieuw-Zeeland kwam toen ze vijftien was uit de lesbische kast met hulp van de Gay-Straight Alliance op haar school. Al snel werd ze voorzitter van die groep en in 2013 richtte ze InsideOut op, een organisatie die zich inzet voor de aanvaarding van holebi's en transgenders op scholen.

Donnya Piggott uit Barbados is voorzitter van BGLAD (Barbados Gays, Lesbians and All-sexuals Against Discrimination). Deze organisatie zet zich in voor de belangen van holebi's en transgenders in Barbados, een land waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. Piggott liet weten dat ze de toekenning van de prijs ziet als steun en erkenning voor haar werk in de organisatie.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
ENKELE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS KREGEN ERE LINTJE VAN DE BRITSE QUEEN

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 18 January, 2015 en 1998 keer gelezen.Reageer op dit bericht: