Belgische Holebi & Trans Awards 2015 uitgereikt.Naar jaarlijkse traditie werden gisteren op Sparkle, het benefiet event ten voordele van de Holebifoon, de cavaria Awards uitgereikt. Er werden drie awards uitgereikt: de cavaria Media Award - de cavaria Campaign Award en de cavaria Lifetime Achievement Award.

De Media Award wordt uitgereikt aan tv-programma's, radioshows, tijdschriftenrubrieken, auteurs, krantenredacties, enzovoort die het afgelopen jaar het holebi- en transgenderthema op een positieve manier aan bod lieten komen. De winnaar van dit jaar is Klasse.be, het medium voor zowel studenten als onderwijzers, zij kregen de prijs voor hun eerstelijnsdossier over het holebi en transgender thema.

De Campaign Award reikt cavaria uit aan de beste holebi- en transgender gerelateerde campagne. Deze award werd dit jaar gewonnen door de Antwerpse bisschop Bonny, omdat hij eerder via een open brief gericht aan zijn collega-bisschoppen opkwam voor holebi's en pleitte voor de aanvaarding van holebi's binnen de kerk.

De Lifetime Achievement Award werd dit jaar gewonnen door zanger Will Ferdy, die de prijs krijgt omdat hij destijds in 1970 als eerste bekende Vlaming uit de kast kwam als homo.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 17 January, 2015 en 2456 keer gelezen.Reageer op dit bericht: