Britse overheid weigert 59.000 homo's gratie te verlenen.

Een voorstel om ruim 59.000 mannen gratie te verlenen omwille van het feit dat ze in de jaren voor 1960 werden veroordeeld omwille van hun homoseksuele geaardheid is zopas verworpen door de Britse overheid.

Het voorstel was er gekomen nadat eerder de beroemde Britse wiskundige Alan Turing vorig jaar gratie kreeg waardoor zijn veroordeling wegens homoseksuele handelingen in de jaren 50 komen te vervallen. Homo activisten wezen toen, en eerder al op het feit dat er nog ruim 59.000 gelijkaardige mannen zijn. Zij kunnen geen gratie aanvragen omdat ze overleden zijn. En ondanks het feit dat Alan Turing, weliswaar 101 jaar later, wel gratie kreeg is voor velen onbegrijpbaar.

Homoseksualiteit werd pas legaal in 1960 in de UK. Daarvoor werden tal van mannen veroordeeld wegens seksuele handelingen met een man, wat tot voor 1960 dus strafbaar was. Velen noemen het feit dat de Britse overheid geen gratie wil verlenen aan de overige 59.000 mannen ongehoord, onbegrijpelijk en discriminatie. Tal van mensen vragen zich af waarom een beroemdheid wel gratie krijgt en anderen niet.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 22 July, 2014 en 2059 keer gelezen.Reageer op dit bericht: