Jong volwassen hetero's steeds meer pro holebi e.a in Belgie, Frankrijk en Italie.

Uit een onderzoek van de universiteit van Luik blijkt dat 75 procent van de jonge heteroseksuelen in België, Frankrijk en Italië pro homohuwelijk zijn. Ook met homo of lesbisch ouderschap hebben de jongeren van tegenwoordig steeds minder problemen.

De Universiteit van Luk deed een onderzoek bij 10.500 universitaire tussen 18 en 25 jaar oud in ons landje maar ook in Frankrijk en Italië. Het onderzoek werd gedaan door prof. dr. Salvatore D'Amore en zijn Californische collega prof. dr. Robert-Jay Green. Zij zochten uit of factoren als gender, politieke voorkeur, Religie en andere zaken invloed hebben op de attitudes over homoseksualiteit, het homohuwelijk en homo & lesbisch ouderschap. Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van de heteroseksuele jongeren pro homohuwelijk is. Wanneer het gaat om homo & lesbisch ouderschap hebben 75 procent van de heteroseksuele meisjes daar geen problemen mee, en bij de heteroseksuele jongens is dat tussen de 55 en 68 procent. Over het algemeen blijkt verder dat heteroseksuele meisjes en vrouwen toleranter zijn voor holebi's. Zijn ze dat niet, dan zijn politiek, conservatisme of godsdienst factoren die spelen.

Prof. dr. Salvatore D'Amore zegt dat de invloed van godsdienst, gender stereotiepe een de wettelijke erkenning van betrokken burgerrechten allemaal een rol spelen, maar dat de hoge graad van aanvaarding door heteroseksuele jongeren suggereren dat stigma's en historische vooroordelen stilaan wegebben. Dat heeft volgens de prof vooral te maken met het feit dat homoseksualiteit en ook het homohuwelijk en homo & lesbisch ouderschap steeds meer zichtbaar zijn in de maatschappij. Jongeren zien hoe gewoon homo en lesbische koppels en gezinnen zijn, en dat ze eigenlijk niet anders zijn dan heteroseksuele koppels.

Minder positief is Joey Delatte, voorzitter van CHEFF, de federatie van Franstalige homostudentenkringen. Hij zegt: Universiteitsstudenten antwoorden bijna automatisch positief bij tolerantievragen. Hun beeld van holebi's is echter voornamelijk die van een jonge, dynamische blanken. En ze zijn niet per se tolerant voor alle holebi's en transgenders." Patrick Charlier van het Interfederaal Gelijke kansen centrum vindt de cijfers wel nuttig om later te kunnen vergelijken. Deze cijfers zijn immers een onderdeel van een groter onderzoek. prof. dr. Salvatore D'Amore erkent dat de staal niet representatief is. De vrijgegeven gegevens zijn een eerste kennismaking van een breder opkomst zijnde onderzoek onder 18.000 jongeren in België, Frankrijk, Italië, Griekenland, Polen, Portugal en Spanje, die zijn resultaten zal vergelijken met onder andere landen als Turkije en Zuid-Afrika.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 July, 2014 en 2556 keer gelezen.Reageer op dit bericht: