Ricky Martin ziet meer homo's uit de kast komen in het voetbal + video Martin's WK Song.Zanger Ricky Martin maakte vlak voor de aanvang van het WK voetbal een World Cup Soccer Song dat werd het nummer 'The Cup Of Life'. Naar aanleiding van dat nummer zei de zanger recent dat hij verwacht dat het niet lang meer zal duren eer er meer professionele voetballers uit de kast komen. Momenteel zijn er wereldwijd maar twee openlijke homo voetballers: de Amerikaan Robbie Rogers en de Zweedse in de UK geboren Anton Hysén.

"Het is lange tijd een taboe geweest, maar we bevinden ons op een kantelpunt. Ik denk echt niet dat het nog lang zal duren eer er meer professionele voetballers uit de kast komen. Zeker in Amerika zie je nu al dat sporters die uit de kast komen een enorm positieve impact maken. En juist in het voetbal kunnen spelers er nu voor kiezen een voorbeeld te zijn voor jongere spelers," aldus de zanger. Martin volgt naar eigen zeggen het WK voetbal al heeft hij niet perse een voorkeur qua land."

Ik neig misschien nog wel het meeste naar Brazilië. Het zou fantastisch zijn voor dat land, waar voetbal ontzettend leeft, om de beker weer eens te pakken. Ik gun het ze van harte. Maar mijn kinderen hebben bijvoorbeeld Nederlands bloed, dus daar gaat ook sympathie naar uit. En dan zijn er nog landen als Argentinië, Spanje en Mexico waar ik lang gewoond heb. Eigenlijk kan het voor mij niet misgaan", aldus Martin, die oorspronkelijk uit Puerto Rico komt. Dat land plaatste zich niet. Bekijk en beluister hieronder de voetbalsong van Ricky Martin:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 02 July, 2014 en 3016 keer gelezen.Reageer op dit bericht: