Opnieuw Afrikaans land dat holebi's zwaarder wil straffen.
President Yahya Jammeh (foto) van het Afrikaanse Gambia laat weten dat er een wet op komst is die alle holebi organisaties zal verbieden. Homoseksualiteit is al strafbaar in Gambia met een celstraf tot 14 jaar, en met een uitbreiding naar vrouwen toe sinds 2005.

Volgens president Jammeh is het noodzakelijk een wet in te voeren die de 'promotie' van homoseksualiteit verboden wordt. "Mijn land zal geen import van Westerse invloeden toestaan die onze cultuur beschadigen," aldus de president die eerder al openlijk de oorlog verklaarde aan homo's in zijn land waarbij hij zei dat homoseksualiteit enkel gelijk kan staan aan lepra, Gonorroe, bacteriƫn en Tuberculose, die allemaal bedoeld zijn om het mensenras uit te roeien.

Eerder dit jaar voerden zowel Nigeria als Oeganda extra anti holebi wetten in. In Oeganda riskeren holebi's een levenslange celstraf in Nigeria riskeert men tot veertien jaar celstraf. Verschillende landen voeren boycots tegen beiden landen, jammer genoeg zonder succes.

Nederland en Belgiƫ versoepelden dit jaar hun asiel beleid betreffende Oegandese holebi's. Toch is het niet in alle Afrikaanse landen kommer en kwel voor holebi's en transgenders. In sommige Afrikaanse landen komen politici openlijk op voor holebi's en in sommige Afrikaanse landen is homoseksualiteit wel strafbaar maar worden straffen niet uitgevoerd.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
OPNIEUW AFRIKAANS POLITICUS DIE OPKOMT VOOR HOLEBI'S
1ste LESBISCHE MINISTER IN AFRIKAANS LAND
UNIEK AFRIKAANS SCHRIJVER KOMT UIT DE KAST
1ste AFRIKAANSE HOMO POLITICUS IS EEN FEIT
EERSTE PROCES VAN START TEGEN HOMO'S IN OEGANDA


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 26 June, 2014 en 1945 keer gelezen.Reageer op dit bericht: