Mr Gay Vlaanderen finalist - Mijn geheim maakte mij heel erg onzeker.
Mister Gay Vlaanderen finalist Bart De Greve, 35, vertelt in de krant het nieuwsblad is nog niet zo lang uit de kast. Naar eigen zeggen wist hij al lang dat hij homo is, maar naar de buitenwereld toe hield hij zijn geaardheid lang verborgen. Te lang, vindt hij nu zelf. En dat is een van de redenen waarom hij zich kandidaat stelde voor de verkiezing die a.s 28 juni in Antwerpen plaats heeft.

Bart is met zijn 35 jaar meteen ook de oudste van de elf finalisten voor de tweede editie van de Mr Gay Vlaanderen verkiezingen. Bart werkt als traffic coördinator bij Volvo Group Logistics Services, en is al meer dan twintig jaar actief als dressuurruiter, op nationaal en internationaal niveau. En nu doet hij dus mee aan een Mister Gay verkiezing, voor hem een uitdaging omdat hij nog niet zo lang uit de kast is.

"De verkiezing Mister Gay Vlaanderen is op zoek naar een kandidaat met voldoende persoonlijkheid om de holebigemeenschap in België te vertegenwoordigen. En dat vind ik voor mezelf wel een uitdaging. Dat kan cliché klinken, maar je moet weten dat ik zelf mijn coming out pas heel laat deed. Amper vier jaar geleden, op mijn dertigste. Natuurlijk wist ik al heel lang dat ik homo was, maar ik durfde er vroeger niet voor uit te komen. Ik voelde er mij zelf niet zo heel goed bij, door de druk van de maatschappij rond dat thema. Ik was ook bang mijn ouders en familie teleur te stellen. Daardoor schoof ik mijn gevoelens en drang toen aan de kant. Dat ik dat zolang kon, komt omdat ik altijd al heel gepassioneerd met mijn sport bezig was. Sport drong al de rest op de achtergrond. Let op, ik beweer niet dat ik toen ongelukkig was. Eigenlijk voelde ik me heel goed, maar mijn geheim leven maakte me op bepaalde momenten onzeker. Ik kon nooit echt mezelf zijn. Maar dat is nu veranderd. Het is dat verhaal dat ik met mijn deelname aan Mister Gay Vlaanderen wil vertellen. Ondertussen ken ik de holebiwereld beter en er zijn heel veel jongens die - net als ik vroeger - onzeker zijn. Met mijn deelname wil ik aantonen dat, als je iets graag wilt, je het ook moet durven doen," zegt hij in de krant het nieuwsblad. Verder zei Bart nog: Persoonlijk vind ik dat gaybashing een van de aandachtspunten moet blijven. Holebi's worden in België al vrij goed aanvaard maar er is nog te veel geweld tegen holebi's. Tegen dat geweld wordt te weinig gedaan.


Bron: nieuwsblad 2014

Dit bericht is gepost op 21 June, 2014 en 2593 keer gelezen.Reageer op dit bericht: