Super uniek: 25 ex republikeinse politici pro homohuwelijk.

Super uniek: in de Amerikaanse staat Michigan gaat een groep van 25 gepensioneerde Republikeinse politici in tegen het beleid van de Republikeinen betreffende het homohuwelijk. De Republikeinen zijn anti homohuwelijk. Maar deze 25 gepensioneerde Republikeinen niet.

De groep van 25 gepensioneerde Republikeinen hebben samen 40 pagina tellend document ingediend in een beroep tegen de herroeping omtrent het homohuwelijk. In de staat Michigan had een rechter geoordeeld dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is. Maar de Republikeinse procureur-generaal wil in beroep dat de klok wordt terug gedraaid en dat er dus opnieuw een verbod komt op het homohuwelijk. Maar onverwacht krijgt hij tegenstand vanuit eigen kamp van de 25 gepensioneerde Republikeinse politici.

De gepensioneerde Republikeinen, die allemaal een hoge politieke functie hadden in het verleden, zeggen dat er geen legitieme, op feiten gebaseerde rechtvaardiging is voor een verschillende behandeling van toegewijde relaties tussen koppels van hetzelfde geslacht, en dat er geen reden is om holebi koppels te weigeren een huwelijk aan te gaan. Het hof dient daarom het fundamentele recht van gelijke huwelijken te erkennen en verzekeren voor koppels van hetzelfde geslacht. Verder staat in de tekst ook dat het toestaan van homohuwelijken geen bedreiging vormt voor religieuze vrijheid of voor het hetero huwelijk.

Het mag alvast duidelijk zijn dat de Republikeinse politici die nu nog werkzaam zijn niet blij zullen zijn met deze zet van de gepensioneerde Republikeinen. Een maand geleden liet men op een Republikeinse bijeenkomst nog weten dat men nooit achter het homohuwelijk zal staan, en dat men er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat er niet nog meer staten het huwelijk openstellen voor holebi's. Toch zijn er al een handje vol Republikeinse politici pro homohuwelijk, waarbij er sommigen zelfs in de eigen staat al mee zorgden voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Ze zijn weliswaar nog op 1 hand te tellen, en de overwegende meerderheid blijft tegen, maar pro homohuwelijks Republikeinen bestaan dus ook.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 20 June, 2014 en 1884 keer gelezen.Reageer op dit bericht: