Britse homo priester gekroond lid orde Britse Rijk van Koninginnedag erelijst.Een Britse priester is zopas bekroond als Lid van de Orde van het Britse Rijk in de Koninginnedag erelijst, voor zijn inzet voor holebi's en transgenders in de Church of England. Priester Colin Coward is de oprichter en directeur van Changing Attitude England, die campagne voeren voor gelijkheid van holebi's en transgenders in de Church of England en in de Anglicaanse kerkgemeenschappen in de UK.

Priester Coward (foto) liet weten erg blij te zijn met zijn bekroning en kreeg veel felicitaties waarbij men hem prees voor zijn grote inzet en harde werk voor de holebi en transgender gemeenschap binnen de kerkgemeenschappen. En ook al is er nog veel werk aan de winkel, de bekroning is een belangrijke erkenning voor het harde werk van zowel Coward als vele anderen, klinkt het. Priester Coward is bovendien ook al enige tijd openlijk homo en hoopt net als vele anderen dat ook priesters met de tijd in de kerk kunnen trouwen. Eerder liet de Church of Engeland al weten dat ze homohuwelijken gaan inzegenen in de kerk sinds Engeland en Wales het huwelijk openstelde voor holebi koppels. Maar over het laten trouwen van homo priesters zijn ze het nog niet eens. Coward heeft wel een vaste vriend en ging daarmee eerder een Civil partnership aan. De Queen's Birthday Honours list werd vandaag bekend gemaakt en bevat ook grote namen als Angelina Jolie die de titel van ere dame kreeg voor haar werk en hulp om een einde te maken aan seksueel geweld tegenover vrouwen in oorlogstijd en daarbuiten.

Extra info:
In de Church of Engeland (officieel de Episcopaalse Kerk van Engeland) behoort ook tot de Anglicaanse kerken staat toe dat vrouwen bisschop worden. Hetero priesters en anderen mogen trouwen, holebi priesters officieel nog niet, maar recent stapte toch een eerste homo Church of Engeland priester in het huwelijksbootje. De Episcopale kerken zijn van oudster altijd al holebi vriendelijk geweest, toch is het maar pas sinds dit jaar dat de Church of England homohuwelijken laat doorgaan in de kerk. Anglicaanse kerken zijn van oudsher ook holebi vriendelijk maar Anglicaanse kerken uit Afrikaanse landen zijn dat overwegend niet en scheuren zich vaak af van de kerken die wel holebi & trans vriendelijk zijn. In 2003 zorgde de aanstelling van Gene Robinson als eerste openlijke homo bisschop, in de Amerikaanse Episcopale Kerk, voor grote verdeeldheid binnen de wereldwijde anglicaanse gemeenschap. Robinson was bovendien gehuwd met een man. Dit jaar ging hij met pensioen en daarnaast werd ook bekend dat hij na 25 jaar van zijn man is gescheiden.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
3de BRITSE KERK DIE HOMOHUWELIJKEN TOESTAAT
EERSTE HOMOHUWELIJK PRIESTER ZORGT VOOR DISCUSSIE BINNEN BRITSE KERK
CHRUCH OF ENGLAND GAAT PRO HOMOHUWELIJKEN
EERSTE HOMOHUWELIJK IN BRITSE KERK
IERSE BISSCHOP PRO HOMOHUWELIJK
8 KERKEN STRIJDEN TEGEN HOMOFOBIE
PAUS ZEGT HOLEBI KOPPELS MOETEN KUNNEN SAMEN WONEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 June, 2014 en 2662 keer gelezen.Reageer op dit bericht: