Homofobie in Brussels restaurant

Via de Belgische organisatie Outrage!, die zich inzetten tegen holebi & transgender geweld en holebi en trans fobie in ons landje, vernam holebi.info zopas dat er na de Belgische gay pride op 17 mei in Brussel nog een homofbisch incident gebeurde waarvoor Outrage nu zondag (25 mei) een protest moment organiseert onder de naam Brueghel4Every1.

De feiten speelden zich af op 17 mei net na de Gay pride in Brussel. Een jonge man wilde samen met een vriendin na de Pride optocht iets gaan eten in onze Belgische hoofdstad. In plaats van een pak frieten kozen ze er voor om iets te gaan eten in een van de restaurants in de "openhartige hoofdstad'. Zo kwamen ze terecht in restaurant Brueghel, in de Beenhouwerstraat te Brussel, waar de feiten zich afspeelden.

Toen het duo een tafeltje zocht om lekker te eten werden ze meteen opgevangen door een man met vlinderdas die kwam zeggen dat het 'hier enkel maar om iets te eten is'. De twee zeiden dat het goed uitkwam, want dat ze erge honger hadden. Maar de man zei daarop meteen dat hij de baas was en dat er 'geen hoeren bediend werden in zijn zaak'. Bij de vraag naar een verklaring wees de man op de rok en de roze bril die de jongen droeg, en zei hij dat ze beter naar de Steenstraat of zo zouden gaan, waar de hoeren uithangen. (Is eigenlijk een an de gay straten in Brussel). De man stelde het duo voor een ultimatum en verplaatste zich tot achter de toog, vanwaar hij een pepermolen gooide, die het meisje raakte. Ondertussen blijkt dat de man helemaal niet de baas was van het restaurant, want die zat in het buitenland. Hij heeft zich ondertussen ook verontschuldigd en zei dat zijn zaak open staat voor iedereen. En men is met Outrage overeen gekomen dat de schuldige() een aantal avonden vrijwillig voor het Brusselse Regenbooghuis komen werken, zo niet, ontslag en mogelijk verdere vervolging.

Outrage! organiseert zondag 25 mei een protest moment om dit homofobische incident aan te klagen. En schrijft bij de aankondiging van dit moment:Om dit voorval af te sluiten met een positieve noot gaan wij deze zondag om 14u eten in de Brueghel. Wij zullen er hartelijk worden ontvangen op het zonnige terras voor ons gereserveerd. Voor de gelegenheid zullen ook fotografen en journalisten aanwezig zijn, dus wees zo kleurrijk mogelijk: drag queens, queers, transgenders, iedereen welkom! De eigenaar krijgt tevens regenboogstickers overhandigt die hij aan de ramen en voordeur van het restaurant zal kleven, de eerste van de Beenhouwersstraat!Bron: holebi.info eigen berichtgeving via outrage met dank aan Bjorn 2014

Dit bericht is gepost op 21 May, 2014 en 1971 keer gelezen.Reageer op dit bericht: