Politicus uit partij van homofobe president komt op voor holebi's.

Een raadslid van de Zanu PF partij in het Afrikaanse Zimbabwe heeft zopas laten weten dat hij voorstander is van gelijke rechten voor holebi's. Richman Rangwani, zit in de regerende partij Zanu PF ((Het Zimbabwaanse Afrikaanse Nationale Unie Patriottisch Front) onder leiding van president Robert Mugabe, die erg homofobisch is.

Rangwani deed zijn uitspraken toen hij op bezoek was in Nederland naar aanleiding van de Internationale dag tegen holebi & transfobie. Daar zei hij onder andere dat veel Zimbabwanen anti holebi zijn om de simpele reden dat ze eigenlijk niet weten wat homoseksualiteit is. Volgens de politicus zouden mensen er in zijn land heel anders over denken als ze meer informatie hadden, dat merkt hij naar eigen zeggen wanneer hij in eigen land met mensen praat over holebi's, en wanneer ze alle juiste informatie hebben begrijpen ze het en respecteren ze het. Maar onder het bewind van president Mugabe, die al aan is sinds 1980 blijven de mensen onwetend en worden ze zelfs homofobisch omdat de president verkeerde informatie geeft en haat boodschappen verkondigd.

Richman Rangwani werkt in zijn land bij SafAids een Afrikaans netwerk voor hiv slachtoffers. Hij vertelde ook over het feit dat hij eerder in eigen land een bijeenkomst hield met ruim 250 hoofdmannen (tribal leaders) waar hij vertelde over holebi's en hen de juiste informatie gaf. Nadien lieten ze allemaal weten dat ze het begrepen en was er geen sprake meer van homofobe gedachten. Rangwani hoopt dat hij nog lang genoeg zal leven om meer mensen in zijn eigen land juist te informeren over holebi's zodat er een einde komt aan de stijgende homofobie veroorzaakt door de jarenlange homofobe standpunten van president Mugabe, die inmiddels al 90 is en regelmatig oproept tot geweld tegen holebi's en transgenders in zijn land.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 20 May, 2014 en 1929 keer gelezen.Reageer op dit bericht: