Nieuw Vlaams lesbisch boek (2014)


Lesbienne vereniging Labyrint uit Leuven en Uitgeverij 't Verschil uit Antwerpen hebben recent samen gewerkt aan een boek: 'Labyrint', een bundel kortverhalen met het thema lesbische liefde. De verhalen zijn afkomstig uit een verhalenwedstrijd die het Labyrint eerder organiseerden naar aanleiding van haar 25-jarige bestaan.

14 kortverhalen over lesbische liefde van 14 auteurs waaronder bekende namen als Isabelle van Ewijk en Sharmila Madhvani, die eerder al romans publiceerden. Andere bekenden zijn Isha Van Alsenoy die columniste is voor ZiZo-magazine en Kelly Vanbrabant en Wilfried Vanneste die als vrijwilliger actief zijn bij cavaria. Andere auteurs staan literair nog in hun kinderschoenen maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de verhalen.

Verhalen over vrouwenliefde, sexy, absurd, grappig, bizar, gewaagd. Een verrassende ontmoeting bij de kapper, een striptease in een auto, een componiste die haar laatste requiem schrijft, een verlegen imker, een doortastende sollicitante, een twijfelende studente ... en uiteraard ook een prinses op het witte paard, allemaal passeren ze de revue. Humor en ernst, ontspanning en spanning, seks en romantiek wisselen elkaar af in deze verhalenbundel. Met verhalen van: Annelies Mertens, Kelly Vanbrabant, Christine Moens, Jo Van Herck, Katja Bosman, Hein Moeurs, Christine Van den Hove, Nancy Van den Branden, Isha van Alsenoy, Andrea Grootaers, Caroline Elskens, Wilfried Vanneste, Sharmila Madhvani, Isabelle van Ewijk. Redactie: Christine Van den Hove en Johanna Pasholebi info 2014

Dit bericht is gepost op 19 May, 2014 en 3379 keer gelezen.Reageer op dit bericht: