Honderd grafstenen om holebi & trans slachtoffers te herdenken.

In Taiwan plaatsten holebi & transgender activisten gisteren, naar aanleiding van de Internationale dag tegen holebi & transfobie, honderd papieren grafstenen voor het Presidentieel kantoor. Met op de grafstenen de namen van alle holebi en transgenders internationaal en locaal die stierven nadat ze zelfmoord pleegden na te zijn gepest of zwaar gediscrimineerd omwille van hun seksuele geaardheid of gender identiteit.

Op elke papieren grafsteen stond ook een code die een link was naar een webpage die het verhaal vertelde van het slachtoffer. Daarnaast stond er dan de naam van het slachtoffer en de tekst: "Ik sta hier alleen om de holebi & transgender gemeenschap te vertegenwoordigen, we rouwen niet, we eren jou, want je dood reflecteert de ongelijkheid in deze wereld, en je dood is een stil protest voor de hele wereld." Een holebi activiste liet weten dat sommige papieren grafstenen op een bepaald moment werden weggehaald door mensen, wat volgens haar aantoont dat er nog heel wat discriminatie bestaat tegenover holebi's en transgenders in haar land.

De directeur van het Transgender netwerk liet weten dat de meeste namen op de grafstenen van transgenders zijn. Die of stierven door gebrek aan verzorging die hen werd geweigerd, of omdat ze zelfmoord pleegden omdat ze de pesterijen of discriminatie niet meer aan konden. Taiwan erkent nochtans transgenders maar de directeur zegt dat het beleid niet werkt zoals het zou moeten. Sommige andere holebi activisten waren niet blij met de actie van papieren grafstenen en zeiden dat de initiatiefnemers toestemming hadden moeten vragen aan de familieleden van de slachtoffers. Homoseksualiteit is legaal in Taiwan maar er is nog veel werk aan de winkel.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 18 May, 2014 en 2026 keer gelezen.Reageer op dit bericht: