Belg Rainbowcop komt uit de kast op Gay Pride.
Gisteren ging de 19de editie door van de Belgische Gay pride parade, die dit jaar maar liefst 100.000 deelnemers trok, vorig jaar waren dat er 80.000. Naar aanleding van de Pride4Every1 had de krant de Morgen een gesprek met Alain Janssens (foto) van de federale politie, die zich samen met anderen outte op de pride.

De 46-jarige Alain Janssens, van de federale politie is ook een Rainbowcop, die zich inzet voor holebi's en transgenders in ons landje. In de krant de Morgen vertelde hij dat zijn geaardheid lange tijd verborgen bleef bij de politie. Maar nu is hij uit de kast en "Opgelucht dat ik van dat dubbelleven af ben." Alain Janssens herinnert het zich nog goed. Hoe zijn politiecollega's vroeger na het weekend zaten te praten over dat etentje met hun vrouw of vriendin. En hoe ze vervolgens in zijn richting keken. "Dan vertelde ik hen ook over het uitje met mijn partner. Soms zat ik vast en loog ik. Dan zei ik: met mijn vriendin. Ik ging met collega's ook nooit ergens naartoe. Uit schrik dat die ene vraag ineens zou gesteld worden. Ik werk nu tien jaar bij de politie en ik heb uiteindelijk vier jaar mijn geaardheid verzwegen."

Verder vertelde Janssens in de krant de Morgen dat er niet zoiets bestaat als 'het juiste moment' om het te vertellen. En dat hij best bang was voor de reacties van zijn collega's, maar dat hij vandaag kan zeggen dat het allemaal meeviel. Janssens koos wel een unieke manier om uit de kast te komen, hij wandelde op een dag doodleuk met een T-shirt met het opschrift 'I'm Gay' het politie kantoor binnen. Een collega die al een vermoeden had vroeg of het waar was wat er op zijn shirt stond geschreven, en Janssens zei 'Ja, het is zo'. Andere collega's kwamen er bij staan en Janssens vroeg hen of het een probleem was, waarop ze allemaal unaniem neen antwoordden.

Janssens liep gisteren mee in de Gay pride, samen met andere collega's in een T-shirt van de Rainbowcops. Een organisatie die er wil voor zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen bij de politie, of hij nu holebi, hetero of transgender is. Er werden ook flyers uitgedeeld om de organisatie nog meer bekendheid te geven, maar ook om te tonen dat klachten over homofobisch geweld au sérieux genomen worden bij de politie. De Rainbowcops bestaan sinds 2012.

- Website Rainbowcops => KLIK HIER
- Facebookpage Rainbowcops => KLIK HIER


Bron: demorgen 2014

Dit bericht is gepost op 18 May, 2014 en 2283 keer gelezen.Reageer op dit bericht: