Al 759 politici ondertekenden Belgische holebi & transgender eisen.
cavaria, de holebi & trans federatie en Vlaamse koepel van holebi- en transgender verenigingen, vat in vijf punten haar belangrijkste eisen voor de volgende verkiezingen samen. De strijd tegen homo- en transfobie, suïcidepreventie, de rechtspositie van transgenders, hiv en onderwijs moeten aan bod komen in de volgende Vlaamse en federale regeerakkoorden.

Net als vorig jaar roept men politici op om het eisenpakket te ondertekenen. Voorlopig staat de teller al op 759 ondertekenaars waarvan 99 procent door politici. Het aantal ondertekenaars kan nog oplopen daar de ondertekening nog kan doorgaan tot aan de verkiezingen op 25 mei.

Vorig jaar keurde onze politici het interfederaal actieplan tegen holebi en transfoob geweld al goed, maar dit moet volgens cavaria nog verder worden bijgestuurd, zo moet er meer geld worden vrijgemaakt in de strijd tegen holebi en trans fobie in ons landje. Ook wil men dat er structureel aandacht wordt gegeven aan suïcidepreventie bij holebi's en transgenders. Wat meer dan de helft van de jonge Belgische lesbische en biseksuele meisjes denkt wel eens aan zelfdoding tegenover 17 procent van de heteroseksuele meisjes. Daarom is er dringend meer ondersteuning nodig voor hulpverleners en extra geld voor projecten en organisaties die rond de problematiek werken.

Verder wil de holebi federatie ook dat de verplichte sterilisatie voor transgenders wordt afgeschaft. Ons land schendt met deze maatregel de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, dus moet de wet verdwijnen. Ook moet het mogelijk zijn een derde optie voor geslachtsregistratie te voorzien op officiële documenten, en tot slot wil men ook dat het makkelijker wordt om je geslachtsregistratie te laten veranderen op oudere documenten.

Ook prioritair is dat het nationale hiv plan volledig wordt uitgevoerd. Naast doelgerichte preventie wil men ook meer aandacht voor de maatschappelijke aanvaarding van mensen die leven met hiv. Tot slot blijft de holebi federatie ook hameren op het belang van onderwijs. Holebi en transgender thema's moeten expliciet worden opgenomen in de leerplannen voor alle leeftijden en voor de lerarenopleidingen. Daarbij wil men dat leerkrachten en scholen worden gesensibiliseerd over het genderthema dat aan de bais ligt van veel discriminatie.

Via de website www.regenboogbeleid.be kunnen politici de eisen van cavaria ondertekenen. Voorlopig staat de teller al op 759 ondertekenaars. En de voorlopige top lijsten zien er als volgt uit:

Ranking lijsttrekkers
SP.A: 14 lijsttrekker(s) - 100%
Groen: 14 lijsttrekker(s) - 100%
N-VA: 11 lijsttrekker(s) - 79%
PVDA: 9 lijsttrekker(s) - 64%
Open VLD: 8 lijsttrekker(s) - 57%
CD&V: 8 lijsttrekker(s) - 57%

Ranking partijen
N-VA: 198 ondertekenaar(s)
Groen: 167 ondertekenaar(s)
SP.A: 153 ondertekenaar(s)
Open VLD: 119 ondertekenaar(s)
CD&V: 93 ondertekenaar(s)
PVDA: 82 ondertekenaar(s)
Andere: 2 ondertekenaar(s)

Meer info:
- http://cavaria.be/verkiezingscampagne-2014
- http://cavaria.be/verkiezingen-2014/onze-eisen
- http://cavaria.be/verkiezingen-2014/onze-voorvechters
- http://cavaria.be/verkiezingen-2014/ondertekenBron: hetrozehuis 2014

Dit bericht is gepost op 10 May, 2014 en 2020 keer gelezen.Reageer op dit bericht: