19de Amerikaanse staat waar holebi's kunnen trouwen is een feit (2014).
Holebi koppels kunnen vanaf maandag trouwen in de Amerikaanse staat Arkansas nadat vrijdag een rechter oordeelde dat het verbod op homohuwelijken ongrondwettelijk is. Normaal gezien zou het nog maanden duren eer homo's en lesbiennes kunnen trouwen in de staat, omdat er beroep werd aangetekend en normaal rechters de huwelijken dan in wacht zet.

Omdat de rechter geen wachttijd voorziet kunnen holebi koppels maandag al trouwen in Arkansas . En dit terwijl men nog in beroep gaat tegen de uitspraak, waarbij men normaal moet wachten om de eerste huwelijken te voltrekken tot er een uitspraak is in beroep. Maar in Arkansas hebben holebi koppels geluk en gaat alles in een speed tempo. Het hoofd van de huwelijks voltrekkingen liet weten dat maandag alles in orde zal zijn voor de eerste homohuwelijken.

In de staten Utah en Michigan zitten holebi koppels in een wachttijd omdat er eveneens na een uitspraak dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is, beroep is aangetekend tegen de beslissing? waarbij koppels moeten wachten om te kunnen trouwen tot er een uitspraak is na het beroep, en dat kan maanden aanslepen. Vandaar dat men er in Arkansas er al op voorhand werk van maakte, dat de holebi koppels niet in wachttijd komen en al meteen kunnen trouwen. En zelfs wanneer men de klok in beroep zou terug draaien blijven de reeds afgesloten huwelijken geldig.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 10 May, 2014 en 2087 keer gelezen.Reageer op dit bericht: