Nederlands burgemeester zegt sorry tegen lesbische politicologe.In Nederland was er eventjes opschudding nadat op het bevrijdingsfestival in Utrecht de Politicologe Monique Samuel uit de kast was gekomen. De opschudding werd veroorzaakt door het feit dat de burgemeester Jan van Zanen van Utrecht haar zou hebben beledigd.

Samuel maakte op het bevrijdingsfestival bekend dat ze lesbisch is. Burgemeester van Zanen reageerde daarop door "wat zonde, wat zonde" te roepen. Maar Samuel kon daar niet mee lachen en vond de opmerking van de burgemeester seksistisch en uiterst ongepast gezien de plaats van het gebeuren en eiste daarom excuses van de burgervader.

Ondertussen zijn die excuses er ook gekomen. Burgemeester van Zanen liet weten spijt te hebben van zijn opmerkingen aan het adres van de lesbische politicologe en columniste Monique Samuel. "Het is stom. Ik had het niet moeten zeggen. De opmerking was aardig bedoeld, maar ik kreeg meteen na mijn woorden een flinke veeg uit de pan. Ik ben enorm op mijn nummer gezet en denk dat dat terecht is", zei van Zanen volgens RTV Utrecht. De Utrechtse burgemeester heeft de columniste inmiddels zelf benaderd. "Frappant", noemde Samuel de plotselinge spijtbetuiging echter. Ondanks dat ze begrijpt dat de opmerking waarschijnlijk als compliment was bedoeld, vindt ze hem seksistisch.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 07 May, 2014 en 2038 keer gelezen.Reageer op dit bericht: