Franse lesbische meemoeder mag zoontje verwekt in Belgi� niet adopteren

Een Franse rechter heeft zopas geoordeeld dat een gehuwd lesbisch koppel hun kind dat werd verwekt via anoniem donor sperma in België niet kan adopteren. Volgens de rechter uit Versailles heeft het koppel de Franse wet overtreden.

In november van vorig jaar trok de partner van de biologische moeder van het kind naar de rechtbank om het kind te adopteren zodat het twee ouders heeft. Maar de rechter uit Versailles weigert de aanvraag en zegt dat het lesbische koppel, dat gehuwd is, de wet overtrad door gebruik te maken van anoniem donor sperma in België waarna hun zoontje werd geboren.

Het homohuwelijk en adoptie door holebi koppels is legaal in Frankrijk. Maar IVF is enkel legaal voor heteroseksuele koppels. Franse holebi rechten activisten trekken aan de alarmbel en stellen dat de uitspraak discriminerend is en ingaat tegen eerdere uitspraken. De organisatie Association Des Familles Homoparentales (ADFH), die holebi ouders verdedigd, zegt in een verklaring dat de Franse wet heeft gefaald inzake de bescherming en rechten van kinderen. Een lesbische activiste van de organisatie Enfants d'Arc-en-ciel (Rainbow Children), zegt dat de uitspraak een bewijs is van hoe men een wig drijft tussen de kinderen van heteroseksuele ouders en de kinderen van holebi ouders. De advocaat van het lesbische koppel zegt dat ze in beroep gaan omdat eerder 20 holebi koppels in een gelijkaardige zaak wel de toelating kregen te adopteren. Een voorstel om het debat te openen rond de toelating van lesbiennes tot IVF in Frankrijk werd eerder dit jaar verworpen door President Hollande na grote tegenstand van zogenaamde pro family campagne voerders.

2014 holebi info

Dit bericht is gepost op 03 May, 2014 en 2511 keer gelezen.Reageer op dit bericht: