Oeganda wil opnieuw anti holebi wet invoeren, die buitenlanders treft.
Het is amper twee maanden geleden dat Oeganda boven op een reeds bestaande wet die homoseksualiteit strafbaar stelt, een nieuwe strengere anti holebi wet invoerde, waarbij homoseksualiteit nu een levenslange celstraf kan opleveren, of het land wil al opnieuw een wet invoeren die holebi's treft.

De overheid van Oeganda laat weten dat ze van plan zijn een wet in te voeren die voorkomt dat vooral buitenlandse niet gouvernele organisaties opkomen voor holebi's en transgenders, of zoals zij het stellen homoseksualiteit promoten. De wet is een gevolg van het feit dat er wereldwijd veel kritiek is gekomen op de anti holebi wet die eerder dit jaar werd ingevoerd in het Afrikaanse land, en het feit dat vele bedrijven en organisaties lieten weten niet langer te willen samenwerken met de overheid, maar in plaats daarvan eventuele gelden rechtstreeks aan Oegandese holebi organisaties te storten.

De Oegandese overheid wil niet dat buitenlandse organisaties opkomen voor holebi's. De Oegandese minister van Interne Zaken, James Baba, zegt dat het nieuwe wetsvoorstel nodig is omdat te veel ngo's homoseksualiteit promoten. "Sommige bedrijven en organisaties komen naar hier om ons te ondermijnen, ze promoten daarbij zeer gevaarlijk en slecht gedrag, zoals homoseksualiteit. Als verantwoordelijke overheid kunnen we dat niet toestaan. Met de nieuwe wet voorkomen we dat ze nog langer homoseksualiteit komen promoten in ons land," aldus Baba. Het nieuwe wetsvoorstel wordt eerst bestudeerd door het kabinet voor ze naar het parlement gaat, daarna moet ze worden goedgekeurd door de president.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 29 April, 2014 en 2114 keer gelezen.Reageer op dit bericht: